Scorende Jeremie Frimpong draagt bij aan zege Leverkusen en is hard op weg naar landstitel | Buitenlands voetbal

De koploper profiteerde daarmee van het gelijkspel van Bayern München bij SC Freiburg (2-2). Leverkusen heeft nu een voorsprong van 10 punten op de Duitse recordkampioen.

Het ziet er steeds meer naar uit dat de Bundesliga dit seizoen voor het eerst sinds 2012 een andere kampioen dan Bayern München zal hebben. Want Bayer Leverkusen is op weg naar de grootste prijs uit de clubgeschiedenis. De club won de UEFA Cup in 1988 en de Duitse beker in 1993.

Frimpong scoorde in de 37e minuut de openingstreffer voor de tafelleider, die dit seizoen nog ongeslagen is in de Bundesliga. Hij werd tijdens de rust gewisseld met een gele kaart op zak. Álex Grimaldo scoorde het tweede doelpunt voor Bayer Leverkusen, dat vanaf de dertiende minuut met één man meer speelde. Jan Thielmann werd al vroeg in de wedstrijd van het veld gestuurd na een ernstige overtreding.