Ajax women places for Champions League group phase for first time

[ad_1]

De Ajax Vrouwen hebben zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Na de 0-6 overwinning op Zürich van vorige week won Ajax de return met 2-0. FC Twente heeft het niet gered, ADVERTENTIE rapporten.

Ajax verdedigde op eigen veld een 0-6-voorsprong, waardoor de ploeg van coach Suzanne Bakker alle voordelen had. De Amsterdammers kenden geen problemen en boekten een 2-0 overwinning op Zürich. Ajax bevindt zich daarmee officieel in de groepsfase van de Champions League, waar het met vijftien andere clubs zal strijden om de eindzege.

De vrouwen van FC Twente haalden het niet en verloren woensdag de return tegen BK Hacken met 1-2 na het 2-2-gelijkspel van vorige week.

Het Ajax Damesteam verdient minimaal 500.000 duizend euro door het bereiken van de groepsfase van de Champions League. Bovendien levert elke overwinning 50.000 euro op en een trekking een kleine 20.000 euro. Ajax speelt minimaal zes groepswedstrijden.

De afgelopen twee jaar speelden geen Nederlandse clubs in de Champions League voor Vrouwen. De laatste keer was in 2020/21 toen Ajax meedeed en in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Er was toen nog geen groepsfase.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *