Nederlandse tiener (18) met schoonvader ontvoerd door Hamas: ‘We hopen dat Ofir bij ons terugkomt’ | Binnenland

[ad_1]

gegijzeldEen 18-jarige Nederlander is een van de gijzelaars die momenteel door Hamas worden vastgehouden, meldt de Israëlische ambassade in Den Haag. Het gaat om de 18-jarige Ofir Engel, die op 7 oktober uit een kibboets werd ontvoerd.

Engel woont in Ramat Rachel, gelegen tussen Jeruzalem en Bethlehem, maar ten tijde van het bloedbad was hij op bezoek bij zijn vriendin en haar ouders in kibboets Be’eri om het Joodse festival Simchat Torah (Vreugde van de Wet) te vieren.

Tijdens de festiviteiten werd ook de schoonvader van Engel ontvoerd, meldt het Centrum voor Informatie en Documentatie Israël (CIDI) donderdag in een persverklaring. De vrouwen van het gezin konden ontsnappen en werden uren later door het Israëlische leger in veiligheid gebracht.

Hond voor hun ogen doodgeschoten

“Ik heb geen woorden om dit allemaal te beschrijven, niet omdat ik geen goed Engels spreek, maar omdat we in het Hebreeuws geen woorden in menselijke taal hebben om deze gruwel te beschrijven”, zei de tante van English. De Joodse Kroniek. “Er waren enkele terroristen met geweren die hun huis binnendrongen.”

Ofir, zijn vriendin en het gezin werden samen met de familiehond naar buiten gebracht. Het dier werd vervolgens voor hun ogen doodgeschoten. De familieleden kregen te horen dat ze op het gras moesten gaan zitten terwijl Hamas-terroristen hun mobiele telefoons afpakten. Vervolgens werden Ofir en de vader van zijn vriendin in een zwarte auto gezet.

‘We hopen dat Ofir terugkomt’

Het voertuig reed vervolgens met hoge snelheid weg, getuigde de tante tegen de Joodse krant. Ze noemt het een wonder dat de rest van de familie ongedeerd bleef. “De moeder en drie dochters vluchtten naar een ander huis om zich te verstoppen totdat het Israëlische leger hen redde en hen, samen met andere overlevenden, naar een veilige plek vlakbij de grens bracht.”

Het gezin leeft al dagen tussen hoop en angst. Het is onduidelijk of de 18-jarige Engel nog leeft. “Mijn twaalfjarige dochter vraagt ​​me voortdurend wat ik moet eten en drinken. We denken niet na over wat er de volgende dag, week of volgende maand kan gebeuren. We hopen gewoon dat alles goed afloopt en Ofir bij ons terugkomt.”

Eis aan de overheid

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt op de hoogte te zijn van de ontvoering van de 18-jarige Nederlander. ,,Wij zijn ons hiervan bewust”, zegt een woordvoerder. Wanneer het ministerie op de hoogte is gesteld en wat er voor de jongen wordt gedaan, wil hij niet zeggen. “In het belang van de zaak kunnen wij daar publiekelijk niets over melden.”

Het CIDI is geschokt door de ontvoering en roept de Nederlandse regering op ‘al het mogelijke te doen om de druk op Hamas te vergroten om deze jongen – en alle andere gijzelaars onmiddellijk vrij te laten’.


We denken niet na over wat er de volgende dag, week of volgende maand kan gebeuren

Tante van Ofir Engel

Hoeveel gijzelaars?

Volgens Israël houdt Hamas minstens 150 gijzelaars vast in de Gazastrook. Vorige week meldde Hamas de dood van dertien gijzelaars als gevolg van Israëlische aanvallen.

Onder de ongeveer tweehonderd gijzelaars die Hamas naar de Gazastrook heeft gebracht, bevinden zich waarschijnlijk ook Duitsers. De Duitse regering zegt dat Israël is aangevallen door een “terroristische organisatie” en zegt dat het aan Israël is om te beslissen hoe lang de operatie tegen Hamas moet duren.

Verrassingsaanval

Hamas voerde op 7 oktober een verrassingsaanval uit op Israël. Ongeveer dertienhonderd mensen kwamen om. Israël reageerde met grootschalige luchtaanvallen op de Gazastrook en bereidt zich voor op een grondoffensief. Aan Palestijnse zijde zijn minstens drieduizend mensen vermoord.

Hieronder een nieuwsuitzending over de ontvoering van de 18-jarige Nederlander:


[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *