Police hunting gunman after fatal afternoon shooting in Apeldoorn

[ad_1]

De politie is met spoed op zoek naar een schutter die donderdagmiddag in Apeldoorn een man heeft doodgeschoten. Het incident gebeurde in de Mauvestraat in de Ordenbuurt aan de westkant van de stad. Er werden in de onmiddellijke nasleep geen arrestaties aangekondigd en beschrijvingen van eventuele betrokken verdachten werden niet vrijgegeven.

De eerste meldingen van geweerschoten werden vlak voor 16.15 uur naar de hulpdiensten gestuurd. Uit gegevens blijkt dat politie en paramedici snel ter plaatse werden gestuurd, gevolgd door een traumateam dat per helikopter reisde en uiteindelijk werd teruggeroepen. “Het gaat om een ​​dodelijk schietincident waarbij een man om het leven kwam”, aldus de politie.

Volgens getuigen droegen politieagenten ter plaatse kogelvrije vesten. Ook werd er een politiehelikopter naar het gebied gestuurd. Rond de hoofdingang van een woning aan de Mauvestraat en een deel van de tuin is een privacyscherm aangebracht.

“Ik was net gaan winkelen met mijn kleinkinderen. Op het moment dat ik uitstapte, reden er twee auto’s de straat op. De auto’s stopten precies waar ik ben. Twee mannen stappen uit beide auto’s en beginnen met elkaar te vechten”, vertelde een man aan De Stentor. “Dan haalt iemand een groot broodmes tevoorschijn. Ik pak hem vast en zeg: ‘Ben je gek of zo?’ Op het moment dat ik hem vasthield, loopt er één terug naar de auto, pakt een pistool en schiet. De man liep terug naar zijn auto en reed weg. Een andere persoon rent mijn huis binnen, naar boven en rent ook via het achterraam weg. Hij was bang dat hij ook zou worden neergeschoten.”

“Op zo’n moment handel je. Het gebeurde voor mijn ogen”, vervolgde hij.

Een buurtbewoner voegde eraan toe dat ze twee doffe knallen hoorde vlak voordat er op haar deur werd geklopt. “Ik hoorde iemand roepen: ‘Bel de ambulance! Bel de ambulance!’ Toen liep ik naar de plaats delict en zag kinderen naar buiten rennen”, vertelde ze aan de krant. Het waren de kleinkinderen van de man die probeerden het geweld te stoppen.

“Twee oudere mensen waren bezig met iemand die in de bosjes lag. Ik ben toen met de kinderen binnen gaan zitten omdat ze erg overstuur waren. Zo nu en dan keek ik naar wat er buiten gebeurde”, vervolgde ze. “De politie kwam vrij snel ter plaatse. Voor zover ik het begrijp ging hieraan een ruzie tussen mensen buiten op straat vooraf. Maar hoe het allemaal precies heeft kunnen gebeuren weet ik niet. Het is bizar om dit in je eigen straat mee te maken.”

De politie zei dat iedereen met informatie of beelden die in het gebied zijn opgenomen, onmiddellijk contact met hen moet opnemen om te helpen bij het onderzoek.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *