Vitesse leeft nog: goal Hadj Moussa in slotminuten zorgt voor zwaar bevochten punt | Vitesse

[ad_1]

Vitesse leeft nog. De Arnhemse club leek zaterdagavond tegen Almere City FC lange tijd dood en begraven in de Eredivisie, maar stond in de slotfase toch op. De Algerijn Anis Hadj Moussa bezorgde de club in crisis een zwaarbevochten punt in de strijd tegen degradatie: 1-1.

Er waren zaterdagavond 19.043 toeschouwers in GelreDome. Aan steun was er geen gebrek. Maar Vitesse kende opnieuw een enorme strijd. Op deze manier werden de aanhangers van berusting en ontsteltenis naar hoop verplaatst. En wanhoop. Want ook in de slotminuten ontbrak het fortuin.

Vitesse kon moeilijk concurreren tegen Almere, een kampioen in tijdverspilling. De klap van vorige week tegen RKC Waalwijk (3-1 verlies) werkte lange tijd door. Al snel volgde er weer een mokerslag in GelreDome.

Doel Almere

Na 17 minuten schoot Anis Hadj Moussa naast voor Vitesse en raakte uit de counter bijna het doel van Almere. Kornelius Hansen werd in de overgang na 19 minuten vrijgelaten door Peer Koopmeiners. Vitesse-speler Ramon Hendriks kon het gat niet meer dichten, waarna ook doelman Eloy Room geen antwoord kon geven. De VAR controleerde even, maar er was geen sprake van buitenspel.

Die 0-1 was een typisch tegendoelpunt voor Vitesse dit seizoen. Achterin was het weer helemaal open, na een simpel balverlies voorin. Ook het doelpunt kwam binnen als een hamerslag. De Arnhemmers waren zichtbaar geschokt.

Hadj Moussa

Pas vlak voor rust maakte het Gelderse selectiekorps iets mee. Zo verscheen Paxten Aaronson alleen voor doelman Samuel Radlinger. Maar de Amerikaanse huurling maakte de verkeerde keuze. Bovendien was Hadj Moussa, de andere winternieuwkomer van Vitesse, gevaarlijk. Zijn inzet werd knap gered door Radlinger.

Ontsnappen

Vitesse moest een offensief ontketenen, ook al wisten RKC en Excelsior gelijk (1-1). Maar Almere kreeg direct na rust zijn kansen. Zo moest Room rekken na een achterwaartse kopbal van Thomas Robinet.

En Vitesse ontsnapte verder met een doelpunt van Stije Resink. Scheidsrechter Blank keurde het doelpunt af vanwege een overtreding op Mica Pinto.

Opportunisme

Almere liet Vitesse leven en dat werd bestraft. De Arnhemse formatie zocht wanhopig naar de gelijkmaker. Sturing bracht direct na rust de leiding met Marco van Ginkel en een kwartier voor tijd voegde hij met Thomas Buitink een extra spits aan de ploeg toe. Later kwam ook Dominik Oroz als stormram.

Er moest een resultaat worden afgedwongen via opportunisme. Maar Hadj Moussa zorgde met techniek voor de gelijkmaker. De Algerijn goochelde zaterdag opnieuw met de bal. Maar nu had hij ook een rentree. Na 87 minuten sneed en draaide de leennemer van Patro Eisden vrij. Doelman Radlinger had geen antwoord op zijn schot.

De 1-1 zette GelreDome in brand. En Almere Stad wankelde duidelijk. Maar Hadj Moussa had pech met een schot op de lat.

‘Probleemoplosser’

Vitesse verzamelde daarmee een punt. Degradatie is nog steeds in groot gevaar. Maar gek genoeg is een sportieve retraite na 35 jaar nog niet eens het ergste in Arnhem. De club verkeert in een diepe crisis, vooral op bestuurlijk vlak. Met een mislukte overname van de Amerikaan Coley Parry en de grote Russische kwestie, met de connectie met Roman Abramovich als slecht nieuws.

Vitesse zet zich volledig in voor Paul van der Kraan voor de noodtoestand. De ervaren ‘troubleshooter’ moet de crisis oplossen. Daar is een wonder op het veld voor nodig. Veel vooruitgang boekte de Arnhemse formatie niet bij het gelijkspel tegen Almere.

Vitesse – Almere City FC 1-1

19. Hansen 0-1, 87. Hadj Moussa

Gele kaarten: Hadj Moussa, Arcus, Aaronson (Vitesse) Robinet, Van Bruggen, Kitala (Almere Stad)

Snelheid: Room; Arcus, Isimat-Mirin, Hendriks, Pinto (76. Buitink); Aaronson, Tielemans, Kozlowski; Hadj Moussa, Meerdink (84. Oroz), Boutrah (46. Van Ginkel).

Almere City FC: Radlinger; Floranus, Jacobs, Van Bruggen, Barbet; Ritmeester van de Kamp (46. Akujobi), Resink, Koopmeiners; Hansen (46. Kitala, 79. Van Duiven), Robinet (79. Nalic), Cathline.

ANP
© ANP


Programma eredivisie


Stand eredivisie


Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *