Netflix uitblinker op Wall Street na cijfers, Tesla onderuit

[ad_1]

Netflix maakte een prijssprong van 16 procent. Dankzij het beleid om het delen van accounts te beperken, hebben meer mensen zich aangemeld voor hun eigen Netflix-abonnementen. Als gevolg hiervan kende het bedrijf de sterkste abonneegroei in jaren. Netflix zal ook de prijzen verhogen voor klanten in grote markten zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Tesla dook ruim 9 procent in het rood. Het bedrijf zag zijn winstmarge flink dalen als gevolg van de vele prijsverlagingen op zijn auto’s en CEO Elon Musk waarschuwde voor de impact die hoge rentetarieven en meerdere oorlogen hebben op het consumentenvertrouwen en de koopkracht.

Rentebeleid Fed

De Dow Jones-index sloot 0,8 procent lager op 33.414,17 punten. De brede S&P 500 daalde 0,9 procent naar 4.278,00 punten en de technologie-indicator Nasdaq verloor 1 procent naar 13.186,18 punten.

Powell zei bij de Economic Club of New York dat de economische risico’s over de hele wereld zijn toegenomen als gevolg van de hoge geopolitieke spanningen. De Fed-voorzitter stelde ook dat de inflatie nog steeds te hoog is en dat de rente verder kan worden verhoogd. Powell zei wel dat de Fed voorzichtig zal zijn met haar beleid. Op 1 november zal de Fed een nieuw rentebesluit nemen.

AT&T in de plus

Telecomgroep AT&T leverde ook cijfers en die werden beloond met een plus van 6,6 procent. Andere bedrijven die de boeken openden waren sigarettenfabrikant Philip Morris (2,7 procent gedaald), luchtvaartmaatschappij American Airlines (0,8 procent gestegen) en grote vermogensbeheerder Blackstone, die 8 procent verloor.

De euro was $1,0584 waard, vergeleken met $1,0578 aan het einde van de handel in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,5 procent meer, op $90,50. Brentolie werd bijna 2 procent duurder op 93,27 dollar per vat.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *