Alex Kroes tempert verwachtingen bij Ajax: ‘Landstitel volgend seizoen waarschijnlijk niet realistisch’ | Voetbal

[ad_1]

met filmpjeAlex Kroes vindt het niet realistisch dat Ajax volgend seizoen weer om de landstitel strijdt. De nieuwe algemeen directeur van de Amsterdamse club erkent dat de selectie er doorheen moet en neemt daarvoor ‘de volledige verantwoordelijkheid’.


Sport redactie


Laatste update:
18-03-24, 22:42

Kroes is vorige week begonnen als algemeen directeur bij Ajax. “Alle ogen zijn momenteel op mij gericht”, erkende Kroes in gesprek met Ziggo Sport toen hem werd gevraagd naar het transferbeleid. “Ik aanvaard die verantwoordelijkheid volledig. De komende transferperiode valt dus onder mijn verantwoordelijkheid. Maar ik ga het niet alleen doen, ik kan het niet alleen. Hiervoor heb ik de mensen om mij heen echt nodig.”


Het voelt heel slecht voor mij om mijn club zo te zien, want ik ben super ambitieus

Alex Kroes

Ajax heeft nog geen technisch directeur en het is afwachten hoe Ajax die rol gaat invullen. “Bij een optimale structuur hoort ook een technisch directeur, of welke naam je daar ook op zet. Ook de trainer heeft hierin een hele belangrijke rol, maar hij heeft geen eindbeslissing. De trainer is een zeer belangrijke sparringpartner. Want als je een speler contracteert en hij stelt hem niet op, dan vernietig je kapitaal.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Menno Geelen en Alex Kroes.
Menno Geelen en Alex Kroes. © ANP

Maar het is duidelijk dat er deze zomer iets moet gebeuren bij Ajax, aldus Kroes. “We moeten zorgen voor een betere balans in de selectie. Punt. Hoe we dit vorm moeten geven moet nog worden bepaald. We zullen dit regelmatig bespreken met Kelvin de Lang, John van ‘t Schip, Marijn Beuker, Louis van Gaal en Danny Blind.”

Meer weten over Ajax?
Alex Kroes begon aan een megabaan bij Ajax: Graham Potter en Pascal Jansen op wereldwijde longlist voor coaching
• Krabbel Jorrel Hato is een welkome opsteker voor Alex Kroes, maar hoe geeft hij de Ajax-selectie verder vorm??
• Blessures, rode kaarten en zwakke thee bij Ajax: ‘Als we het konden uitleggen, was het niet zo ver gekomen’
• Lezen alles over Ajax in ons dossier

“Dan bespreken we hoe de ideale selectie eruit ziet. Hoe we prijzen kunnen winnen en hoe we kampioen kunnen worden. Het voelt heel slecht voor mij om mijn club zo te zien, want ik ben super ambitieus.” Zien we Ajax volgend seizoen weer aan de top van de Eredivisie? “Het zal niet in één zomer opgelost zijn. Ik heb een contract voor drie jaar getekend en ik wil opnieuw strijden om de titel. Maar is het realistisch dat dat volgend jaar zal zijn? Waarschijnlijk niet.”

• Volg Ajax-watcher Johan Inan X

Stand eredivisie


Bekijk hier onze Ajax-video’s[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *