Excuses voor ‘verbaal ongewenst gedrag’ in raad Smallingerland

[ad_1]

Fractieleider Marco Molhoek van de VVD in Smallingerland heeft dinsdag zijn excuses aangeboden aan raadslid Zahraa Al Daraaj van de PvdA. Dat deed hij wegens ‘verbaal ongewenst gedrag’ na de raadsvergadering van 11 juli.

Dat schrijft burgemeester Jan Rijpstra donderdag in een brief aan de gemeenteraad. “De verontschuldiging is aanvaard door Zahraa Al Daraaj”, aldus het rapport.

‘Vervolgens heeft Marco Molhoek zich gistermiddag bij de partijleiders in het presidium (gesprek tussen burgemeester en fractieleiders, red.) verontschuldigd voor de dynamiek die ontstond toen deze gebeurtenis in het presidium van 5 september werd besproken.’ Al Daraaj maakte in juli melding van verbaal wangedrag bij Rijpstra.

‘Praat ook met elkaar’

De burgemeester zegt zich te kunnen voorstellen dat het ‘incident grote impact heeft gehad op de betrokken raadsleden’. Door de verontschuldiging aan te bieden en te aanvaarden, ‘kan de zaak worden gesloten.’

In de brief benadrukt Rijpstra het belang van goede omgangsvormen in en rond het gemeentebestuur. Hierover zijn al eerder afspraken gemaakt. ‘Mijn oproep is dan ook dat als er zich zaken voordoen die u als vervelend, onwenselijk of ongemakkelijk ervaart, u dit bij de griffier of bij mij kenbaar maakt. Als het een collega-raadslid of fractievertegenwoordiger betreft, spreek elkaar dan aan.’

Integriteitstraining

In Smallingerland komt er een vertrouwenspersoon voor raadsleden, die begin 2024 ook een integriteitstraining krijgt.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *