Stewardess krijgt geen vrij voor bruiloft en meldt zich ziek: dat had ze beter niet kunnen doen | Binnenland

[ad_1]

Geen verlof? Ga dan stiekem naar de bruiloft. Een stewardess uit Den Bosch meldde zich op de dag van het feest ziek, maar haar werkgever Transavia kwam achter de valse melding en ontsloeg haar.

De vrouw werkt sinds 2016 bij Transavia en geeft sinds april leiding aan stewardessen in een vliegtuig. Als ze eind juni een verlofaanvraag indient om twee weken later de bruiloft van haar oom bij te wonen, krijgt ze te horen dat dit niet wordt goedgekeurd.

Het verzoek om een ​​vrije dag komt te laat, vindt haar werkgever. Toch doet ze de dag voor het feest nog een poging. Transavia kan het gat in de planning niet opvullen, zodat ook die aanvraag wordt afgewezen.

Erg teleurgesteld

Ze is erg teleurgesteld, want na zoveel dienstjaren moet het toch mogelijk zijn om een ​​dagje vrij te nemen? Maar haar werkgever blijft bij het besluit.

Op 13 juli, de dag van de bruiloft, meldt ze zich ziek. Die ochtend vertelt ze eerlijk aan haar werkgever dat ze dat doet omdat ze geen vrije dag krijgt. Haar baas laat haar vervolgens weten dat ziekmelding consequenties heeft. Ook laat hij haar weten dat ze een slecht voorbeeld is voor andere medewerkers. Als andere collega’s dit gaan doen, is er een groot probleem, zegt haar manager.

Rechter is het met Transavia eens

Een dag later meldde ze dat ze zich weer beter voelde. Transavia laat haar weten dat zo’n ziekmelding echt niet kan en zegt dat ze vanaf 1 december niet meer terug hoeft te komen.

Bij de kantonrechter in Den Bosch probeert ze ervoor te zorgen dat ze bij een ontbindingsprocedure kan blijven. Maar de rechter beslist op 18 oktober dat de arbeidsovereenkomst ontbonden mag worden. Zij krijgt een transitievergoeding van 8.700 euro. Dat is niet waar ze op had gehoopt: ze eiste een schadevergoeding van 61.497 euro bij ontslag.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *