Justitie Aruba overweegt Joran van der Sloot alsnog te vervolgen na moordbekentenis | Buitenland

[ad_1]

In een e-mail aan de nieuwszender benadrukt de woordvoerder dat de Holloway-zaak op Aruba nooit is gesloten. De Arubaanse autoriteiten hebben daarom het Amerikaanse ministerie van Justitie om de gerechtspapieren en andere documenten gevraagd die bij het onderzoek zijn gebruikt. Aan de hand hiervan zal worden bepaald of er juridische stappen tegen Van der Sloot kunnen worden ondernomen.

Op Aruba bedraagt ​​de verjaringstermijn voor moord twaalf jaar. Op de vraag of en waarom die termijn mogelijk niet voor Van der Sloot geldt, zegt de woordvoerster geen duidelijk antwoord te kunnen geven. “Dat hangt van verschillende factoren af. Maar onthoud: we weten nog niet wat er in de gerechtelijke documenten staat. Daarom kunnen we op dit moment geen simpel ja of nee antwoord geven.”

Van der Sloot is woensdag in de Amerikaanse staat Alabama veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf wegens het afpersen van de familie van Holloway. De straf was onderdeel van een deal waarin hij ook schuldig pleitte. Volgens Natalee’s moeder Beth Holloway verklaarde Van der Sloot dat hij de 18-jarige op het strand had vermoord nadat ze niet op zijn avances wilde reageren. Hij zegt dat hij haar lichaam vervolgens in zee heeft gegooid.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *