Michael van Gerwen weer met lege handen op achtste Premier League-avond: ‘Het is de realiteit’ | Sport

[ad_1]

met filmpjeOndanks dat hij goed speelde, werd Michael van Gerwen op de achtste Premier League-avond ook al snel uitgeschakeld. De Nederlander verloor met 6-5 van Gerwyn Price, die al vijf keer op rij had verloren. Luke Humphries was onverslaanbaar in Dublin en vergrootte zijn voorsprong.


Sport redactie


Laatste update:
07:35

Van Gerwen werd de afgelopen drie weken ook direct uitgeschakeld in de kwartfinales. Het niveau was niet altijd van Van Gerwen, maar soms blonk de Brabander toch weer uit. Vorige week behaalde hij tegen Luke Littler een gemiddelde van ruim 110, maar dat was nog steeds niet genoeg voor de overwinning.

Donderdagavond in Dublin had Van Gerwen simpelweg de pech dat Gerwyn Price, die al weken met zijn vorm worstelde, alle fouten afstrafte. De Welshman kwam binnen no-time op een 3-0-voorsprong, maar zag Van Gerwen mede dankzij een indrukwekkende 132-finish terugvechten naar 4-4. In de beslissende leg kwam Price als beste uit de bus.

Lees ook
Michael van Gerwen loopt boos weg uit interview na bizarre nederlaag tegen Luke Littler
• Bekijk hier dartkalender van 2024

Van Gerwen noteerde een gemiddelde van net onder de 100 en sloeg 71 procent van zijn dubbels. Maar Price was op de beslissende momenten net even scherper. Van Gerwen heeft in deze Premier League al drie avonden gewonnen, waardoor hij nog steeds bovenaan de ranglijst staat.

“Ik heb hem heel snel ver weg laten lopen, wat eigenlijk een beetje onnodig was”, zei Van Gerwen na afloop Viaplay. “Als ik puur naar mezelf kijk, heb ik bij vlagen heel goed spel laten zien, maar het was ‘gewoon niet’ op het juiste moment en dat moet wel zo zijn als je iemand pijn wilt doen. Dat heb ik vandaag laten liggen. Dat doe je niet.” Ik wil jezelf niet in deze situatie brengen, maar de realiteit is dat je weer zult verliezen. Heel jammer, want ik voelde me heel goed. Verliezen is altijd pijnlijk, maar we zijn op de goede weg.”

De tekst gaat verder onder de opmerking.

Luke Humphries won uiteindelijk de avond en nam een ​​ruime voorsprong in het klassement. De wereldkampioen noteerde donderdagavond gemiddelden van 106,1, 104,9 en 104,6 en gaf zijn tegenstanders geen kans. Door drie avonden op rij te winnen heeft de Engelsman nu 22 punten, zeven punten meer dan nummer twee Michael van Gerwen.

Uitslag avond 8

Kwartfinales
• Luke Humphries – Peter Wright 6-1
• Nathan Aspinall – Rob Cross 6-5
• Michael van Gerwen – Gerwyn Prijs 5-6
• Luke Littler-Michael Smith 4-6

Halve finales
• Luke Humphries – Nathan Aspinall 6-4
• Gerwyn Prijs-Michael Smith 5-6

Laatste
Luke Humphries-Michael Smith 6-2

Stand Premier League na avond 8:

1. Luke Humphries 7-22
2. Michaël van Gerwen 7-15
3. Luke Littler 7-13
4. Nathan Aspinall 7-13
5. Michael Smith 7-13
6. Rob Kruis 7-11
7. Gerwyn Prijs 7-7
8. Peter Wright 7-2


Michael van Gerwen, Premier League-avond 8 Dublin 2024
Michael van Gerwen, Premier League-avond 8 Dublin 2024 © PDC

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *