Oranje start WK korfbal met monsterzege, Femke Faber topscorer

Het Nederlandse korfbalteam begon het WK in Taiwan met een monsterzege van 40-7 op Brazilië. Bij rust stond de ploeg van bondscoach Jan Niebeek al met 19-3 voor. Het Nederlandse team is titelverdediger en won tien van de afgelopen elf World Cups.

Het hoge tempo waarin Nederland speelde was te veel voor Brazilië. Na het eerste kwart stond het al 11-0 en hadden alle acht startende spelers al een doelpunt op hun naam staan. Niebeek zette Fleur Hoek, Olav van Wijngaarden, Jessica Lokhorst en Ran Faber in de aanval. Bo Oppe, Esther Cordus, Terrenc Griemink en Sanne van der Werff startten in de verdediging.

Femke Faber, die na rust werd geïntroduceerd, was met vijf doelpunten topscorer van de wedstrijd.

Bondscoach Niebeek was na afloop tevreden. “Het is begonnen. Je weet dat er op een toernooi als dit zulke wedstrijden zijn. Verder hebben we aanvallend het een en ander kunnen oefenen, ook al kregen we weinig tegenstand. Bovendien was dit voor een aantal spelers het debuut op de interland.” podium, dus dat is altijd leuk.”