Egel zorgt voor verrassing bij Ecomare op Texel: zes piepkleine egeltjes doen het prima

[ad_1]

De dierverzorgers van Ecomare, het centrum voor de Wadden- en Noordzee op Texel, waren verrast toen ze onlangs zeven egels in het asiel hadden in plaats van één. Een volwassen dier begon onverwachts te bevallen.

Er werden zeven kleine egeltjes geboren, waarvan er één stierf. Maar de andere zes doen het prima. Ze kunnen drinken van hun moeder. Ze kwam in een opvangcentrum terecht omdat ze vastzat in een hek, mogelijk door haar hoogzwangere buik.

De dierenverzorgers werden te hulp geroepen en moesten een staaf uit het hek snijden om haar te bevrijden. Voor de zekerheid werd de egel voor controle naar het asiel gebracht, waar zij voor een verrassing zorgde.

Hoewel ze in perfecte gezondheid verkeert, moet ze nu blijven omdat de dierenverzorgers denken dat het vrijlaten van hen buiten een doodvonnis voor de kleintjes zou betekenen. Het is erg laat in het jaar voor een egelnest, dus deze toevallige gebeurtenis kan de jongen redden.

In het begin waren de kleine egeltjes erg kwetsbaar, maar ze ontwikkelen zich snel. Hun stekels zijn verhard en hun ogen zullen naar verwachting binnenkort opengaan.

De egels zullen in een schuilplaats moeten overwinteren. Waarschijnlijk worden ze de komende maanden overgebracht naar een ander opvangcentrum, omdat Ecomare in principe alleen initiële opvang biedt aan kleine zoogdieren die op Texel voorkomen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *