Justin Bijlow terug onder de lat bij Feyenoord, aanvoerder Gernot Trauner nog afwezig | Nederlands voetbal

[ad_1]

Justin Bijlow keert zaterdag (21.00 uur) terug onder de Feyenoord-lat tijdens de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Dat bevestigde coach Arne Slot vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in De Kuip. Kapitein Gernot Trauner is nog niet aanwezig.

Bijlow hield Feyenoord’s eerste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard dit seizoen, maar liep daarna tijdens de laatste training richting de derby tegen Sparta. liep een breuk op in zijn linkerpols. Hij is inmiddels vervangen door Timon Wellenreuther.

De Duitser kreeg al voor de interlandpauze te horen dat Bijlow keeper zou spelen. Bijlow vertrok in één oefenwedstrijd tegen Excelsior namelijk nu al zien dat hij niet alleen medisch fit is, maar ook direct weer op het juiste niveau kan komen.

Uitleg Tot slot

“Justin begint morgen”, zei Slot vrijdag op de persconferentie. “Hij is ontzettend blij dat hij weer fit is en dat hij weer gaat keepen. We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat hij de eerste doelman is. Timon vindt dat Bijlow het uitstekend heeft gedaan in de twee periodes waarin Bijlow ontbrak. maar er is nu alle reden om vertrouwen te hebben in Justin. Hij is fit, ziet er fris uit en ik hoop dat hij niet te veel te doen krijgt.”

Feyenoord speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse, dat al een paar jaar geen doelpunten meer incasseert in De Kuip. De laatste Feyenoord-speler die in eigen stadion scoorde tegen de Arnhemmers was Robin van Persie in 2018. “Dan noem je er ook één”, aldus Slot. “Het is fijn om zo’n speler in je team te hebben.”


Ik denk dat hij dacht: ‘Als ik uit het vliegtuig stap, zal ik tegen iedereen zeggen dat ik me veel beter voel’

Arne Slot over Santiago Giménez

Slot mag echter niet klagen over Santiago Giménez, die met Mexico in de Verenigde Staten interlands speelde tegen Ghana (2-0-zege) en Duitsland (2-2). Volgens de Feyenoord-coach voelt hij zich fitter dan na eerdere interlands.

“Hij weet dat hij de vorige keer na de interlandpauze niet zijn beste wedstrijd tegen Heerenveen heeft gespeeld, dus ik denk dat hij dacht: ‘Als ik uit het vliegtuig stap, zal ik tegen iedereen zeggen dat ik me veel beter voel.’ En eerlijk gezegd maakt hij die indruk ook, dus normaal gesproken start hij morgen ook”, aldus Slot lachend.

Santiago Giménez is klaar voor de wedstrijd tegen Vitesse.
Santiago Giménez is klaar voor de wedstrijd tegen Vitesse. © ANP

“Hij heeft ook goed geslapen. Wij dragen een ring die het slaapritme meet. Kunnen wij die gegevens inzien? Dan dient u contact op te nemen met de uitvoeringsstaf. Als hij zegt dat hij acht uur heeft geslapen en dat het maar één uur was? We hebben een selectie met spelers die we volledig vertrouwen”, aldus Slot, die ook Ayase Ueda met een jetlag zag terugkeren.

Maar doordat hij vergeleken met Giménez naar de andere kant van de wereld vloog, heeft hij minder last van een verstoord slaapritme. “Ueda is er ook, maar ik heb al gezegd welke spits gaat starten”, zegt Slot.

Geen Ivanusec en Trauner

Terwijl Bijlow weer in de game zit, geldt dat nog niet voor Luka Ivanusec en Gernot Trauner. “Gernot is de piekbelastingen niet goed doorgekomen en is er nog niet”, aldus Slot. De trainer had gehoopt dat Ivanusec terug zou zijn, maar de Kroaat is nog herstellende van een enkelblessure. “Dat gaat goed, hij is er dichtbij, maar Vitesse is nog te vroeg.”


Toen de internationals terugkwamen, mocht ik ze geen knuffel of hand geven, maar hooguit een elleboog

Arne Slot

Trauner maakt al geruime tijd gebruik van maatwerkoplossingen om hem in topvorm te krijgen. De medische staf acht het verstandiger om de centrale verdediger aan de kant te houden. Lazio staat woensdag weer op de stoep voor de derde groepswedstrijd van de Rotterdammers in de Champions League.

Dat zou voor de centrale verdediger mogelijk haalbaar kunnen zijn. “Hij heeft geen ernstige blessure, maar het is wel heel belangrijk voor hem”, zegt Slot. “Ik kreeg voor het seizoen te horen dat het een wonder zou zijn als hij een jaar lang zonder problemen drie keer in de week wedstrijden zou kunnen spelen. Dat moeten we echt gaan finetunen.”

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.

Zelf vergrendelen? Tijdens de interlandbreak had hij een beetje griep. “Maar tegen Vitesse ben ik er wel, ook al speel ik niet, haha. De dokter was op scherp. Toen de internationals terugkwamen, mocht ik ze geen knuffel of hand geven, maar hooguit een elleboog. Wij willen voorkomen dat zoiets wordt verspreid.”

Programma eredivisie


Stand eredivisie


Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *