Het kostte de Lidl drie jaar, maar nu ligt de kroketletter in de winkel | Binnenland

[ad_1]

Lidl is er al drie jaar mee bezig, maar nu ligt hun nieuwste tussendoortje in de winkels: de kroketbrief. Inderdaad een chocoladeletter, maar dan zonder chocolade, maar met ragout en krokant broodkruim. Een vondst uit Utrecht wordt nu landelijk gevolgd.

Richard Blok, verantwoordelijk voor diepvriessnacks bij de supermarkt, heeft er drie jaar aan gewerkt omdat het erg lang duurde voordat het uiteindelijk in productie ging. Dat had alles te maken met de vorm. Blok bezocht alle leveranciers die hij kende, maar niemand kon de elegante letters van een chocoladeletter maken. “Je werkt met halfbevroren ragout, waardoor het lastig te vormen is.”

Een producent stelde voor om de letter ‘i’ te maken; een kroket met een bitterbal erop, maar dat was niet helemaal wat Blok in gedachten had. Het moest de letter ‘S’ zijn voor Sinterklaas.

Nieuwe mal

Uiteindelijk vond Blok een fabrikant die samen met Lidl wilde investeren in een nieuwe matrijs; een dure aangelegenheid, dat wil de supermarkt zeggen, maar het bedrijf houdt het bedrag voor zichzelf. “Je hebt een matrijs nodig, maar je moet er ook een hele productielijn voor bouwen.” Voorlopig is alleen de letter S te koop.

Eerlijk gezegd is Lidl niet de allereerste met de kroketbrief. In 2019 verkocht Croquetten Boutique in Utrecht dit Sinterklaassnack al. Dat zorgde voor rijen buiten de deur en veel media-aandacht.

Volgens Blok zijn we erin geslaagd een typisch Hollands tussendoortje in een nieuw jasje te steken. Lidl heeft daar ervaring mee: vorig jaar introduceerde de supermarkt een bitterbal gevuld met chocolade, wat ook veel aandacht trok. “Beide producten die zich in het verleden hebben bewezen. Maar dan rijst de vraag: hoe gaan we innoveren?” Met de kroketbrief.

Opmerking vindt u onderaan dit artikel. Alleen opmerkingen voorzien van een voor-en achternaam zijn geplaatst. Dat doen we omdat we een debat willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam aan verbinden. Iedereen die zijn naam nog moet invoeren, kan dit doen door rechtsboven op onze site op ‘Inloggen’ te klikken.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *