Flinke drukte op de wegen door vakantie en regen: 800 kilometer file | Binnenland

[ad_1]

Vrijdagmiddag is het druk op de wegen. Rond 16.00 uur stond er ruim 800 kilometer file. Rijkswaterstaat waarschuwde hiervoor al vanwege de vakantiedrukte en het voorspelde natte weer. In het zuiden en midden van Nederland is het tevens de laatste dag van de herfstvakantie, waar het in het noorden van Nederland en in de provincie Zeeland nog maar net begint.

Volgens de ANWB is het ‘echt heel druk’. Normaal gesproken zijn de files op vrijdagmiddag enkele honderden kilometers korter. De file van 800 kilometer is nog geen record – dan zouden het er ruim 1000 moeten zijn.

Ook is het behoorlijk nat: het regengebied ligt vanmiddag direct boven ons land en dat betekent dat het overal nog geruime tijd zal regenen. In totaal kan er 15 tot 30 mm vallen, plaatselijk iets meer. In het noordelijke kustgebied kan het ook stormachtig zijn, met windstoten rond de 80 kilometer per uur. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor zware windstoten in het Waddengebied.

Files op de A12 en A2

Onder meer op de A12 is er veel verkeer. Er staat een lange file vanaf de Duitse grens richting Arnhem, veroorzaakt door een ongeval nabij Duiven. Ook bij Oosterbeek gebeurde het. Door een ongeval ter hoogte van de afrit Arnhem-Centrum moet het verkeer uit Utrecht rekening houden met een half uur vertraging. Ook tussen Utrecht en Den Haag staat het verkeer vast.

File op A12 vanaf de Duitse grens naar Arnhem bij Duiven door een ongeval.
File op A12 vanaf de Duitse grens naar Arnhem bij Duiven door een ongeval. © Rijkswaterstaat

Verder is er veel verkeersopstoppingen op de snelwegen in Brabant. Daar ontstonden rond 13.30 uur de eerste files, vooral op de A58 tussen Breda, Tilburg en Eindhoven. Later op de middag ontstond er file op de A4 bij Woensdrecht, de A2 tussen Veghel en Den Bosch, de A2 tussen Den Bosch en Utrecht en de A16 vanaf de Belgische grens tot Breda en de A16 tussen Breda en de Moerdijkbrug. De langste file stond rond 17.30 uur op de A2. Tussen Sint-Michielsgestel en Zaltbommel stond het verkeer in 12 kilometer file.

De verwachting is dat het in de loop van de avond opklaart: geleidelijk wordt het droog, al kan er vanavond nog wel een buitje vallen. De verwachting is dat het weer de komende dagen wisselvallig blijft.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *