Volkswagen profiteert van extra vraag in Europa en Noord-Amerika

[ad_1]

De fabrikant, die op 26 oktober de volledige kwartaalcijfers publiceert, zei dat de omzet in juli, augustus en september met 12 procent groeide tot 78,8 miljard euro. Ook het bedrijfsresultaat steeg met circa 14 procent naar 4,9 miljard euro.

Het concern, waartoe ook merken als Audi, Škoda en Porsche behoren, maakte eerder bekend dat er de afgelopen periode ongeveer 2,3 miljoen voertuigen zijn afgeleverd. Dat is ruim 7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De vraag naar Volkswagen-auto’s nam toe, vooral in Europa en Noord-Amerika. Dat compenseerde een omzetdaling van bijna 6 procent in China, eveneens een belangrijke markt voor het bedrijf.

Verkoopverwachtingen

Volkswagen houdt voorlopig vast aan de eerdere verwachtingen wat betreft leveringen en verkopen. De groep verwacht dit jaar tussen de 9 en 9,5 miljoen voertuigen te leveren. De omzet zal waarschijnlijk met 10 tot 15 procent groeien.

Het bedrijf uit Wolfsburg is wat somber geworden in zijn winstvoorspelling. Volkswagen leed afgelopen kwartaal een verlies van 2,5 miljard euro op zogenaamde hedgecontracten die prijsschommelingen op de grondstoffenmarkten dekken. Dit is puur een boekhoudkundig verlies, maar zet niettemin de marges van het bedrijf onder druk.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *