Amerikaanse Judith en dochter Natalie na twee weken gijzeling vrijgelaten door Hamas | Buitenland

[ad_1]

Ze reisden samen vanuit de Amerikaanse stad Evanston, Illinois, naar Israël om met familieleden een verjaardag en een joodse feestdag te vieren. Daar werden Judith Raanan (59) en haar dochter Natalie (18) verrast door de terroristische aanslag van Hamas en gegijzeld. Ze werden vrijdag, bijna twee weken later, vrijgelaten. “Ze zijn onschuldig en liefdevol, ze hebben niets gedaan.”

Volgens hun rabbijn reisden Ranaan en haar dochter naar Israël om de 85e verjaardag van een familielid en de Joodse feestdagen te vieren. Ze vierden Simchat Torah, een joodse feestdag, in Nahal Oz, een kibboets in Israël, ruim anderhalve kilometer van de grens met Gaza.

Hun familie had sinds de Hamas-aanval niets meer van de twee gehoord. “We hebben het vreselijke nieuws ontvangen dat Judith en haar dochter Natalie vermist zijn en hoogstwaarschijnlijk als gijzelaars naar Gaza zijn gebracht”, vertelde hun rabbijn Meir Hecht aan de Israëlische media.

Uitgegeven

De twee zijn familie van de vrouw van Martin Fletcher, de voormalige NBC-correspondent Midden-Oosten en Israël. Moeder Judith is operatiekamerverpleegkundige. Natalie Raanan was onlangs afgestudeerd van de middelbare school en keek er naar uit om eropuit te gaan en haar familie te bezoeken, zei haar oom Avi Zamir donderdagavond tijdens een bijeenkomst voor de Ranaans in Evanston, Illinois.


“Ze is een leuk persoon. Een schat. Ze houdt van dieren,’ zei Zamir. “We wachten op haar. We bidden voor haar. We hopen dat ze bij haar moeder is.” De tante van Natalie Raanan, Sigal Zamir, zei: ‘Ik bid dat ze levend terugkomen. Ze zijn onschuldig en liefdevol, ze hebben niets gedaan.”

Vrijdag liet Hamas de twee Amerikaanse gijzelaars plotseling vrij “om humanitaire redenen” na bemiddeling door Qatar. Volgens Hebreeuwse media werden de twee overgedragen aan het Internationale Rode Kruis in Gaza, dat ze vervolgens aan Israël overdroeg, meldt de krant. Tijden van Israël.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de vrijlating verwelkomd. ‘Onze medeburgers hebben de afgelopen veertien dagen een verschrikkelijke beproeving doorstaan’, zei Biden in een verklaring. Daarin zegt hij ‘dolblij’ te zijn dat de twee binnenkort herenigd zullen worden met hun families en herhaalt hij dat zij gesteund worden door de Amerikaanse regering. De president bedankt de regeringen van Qatar en Israël voor hun hulp bij de vrijlating.

Biden zegt dat hij dag en nacht werkt om alle ontvoerde Amerikanen te bevrijden. “Zoals ik de families vorige week vertelde, zullen we niet stoppen voordat we hun dierbaren thuis hebben.” Zeker twintig Amerikanen worden sinds 7 oktober vermist. Het is niet duidelijk hoeveel er zijn ontvoerd.

Bewijzen

Hamas zegt ook dat deze stap “aan het Amerikaanse volk en de wereld zal bewijzen” dat de beweringen van de Amerikaanse president Joe Biden en “zijn fascistische regering vals en ongegrond zijn”. Biden had tijdens zijn recente bezoek aan Israël gezegd dat Hamas niet het gehele Palestijnse volk vertegenwoordigt en de Palestijnen “niets dan lijden” heeft gebracht.

De al-Qassam Brigades meldden eerder deze week dat ongeveer 250 gijzelaars gevangen worden gehouden. Ze werden ontvoerd tijdens de Hamas-aanval op Israël op 7 oktober. Er wordt aangenomen dat ten minste 22 ontvoerde gevangenen zijn gedood door Israëlische luchtaanvallen op de door Hamas gecontroleerde Gazastrook, aldus de al-Qassam Brigades.

Natalie's tante, Sigal Zamir, wordt getroost tijdens een gebed voor Judith Raanan en haar dochter Natalie op donderdag 19 oktober.
Natalie’s tante, Sigal Zamir, wordt getroost tijdens een gebed voor Judith Raanan en haar dochter Natalie op donderdag 19 oktober. ©AP

Fleur Ravensbergen is bemiddelaar in conflictgebieden: een vredesonderhandelaar (video):


Bekijk onze video’s over het conflict tussen Israël en de Palestijnen in de onderstaande playlist:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *