25 accu-grasmaaiers getest op kwaliteit en gebruiksgemak: dit is de beste | Wonen

[ad_1]

ConsumentenbondWat is de beste accugrasmaaier? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.

Als je zijn of haar gazon wilt maaien, is de goedkoopste optie een gewone, ouderwetse handgrasmaaier. Loop gewoon het gazon op en neer terwijl u de maaier voor u uit duwt. Maar als je daar geen zin in hebt, of je gazon behoorlijk groot is, kan een maaier met accu uitkomst bieden.

Accugrasmaaiers zijn een stuk duurder dan handgrasmaaiers of grasmaaiers met snoer. Maar je hebt de bewegingsvrijheid van de handmaaier en het gemak van de grasmaaier met snoer. Je enige beperking is je batterij. Als je er echter voor zorgt dat hij opgeladen is, is dat geen probleem.

Het is slim om goed in de gaten te houden welke extra’s je wilt, deze kunnen namelijk flink variëren. De één heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om te mulchen en de ander niet. Mulchen betekent dat het gemaaid gras wordt vermalen en weer over het gazon wordt verspreid. Dit resulteert in minder afval en gezonder gras.

De Consumentenbond test accugrasmaaiers onder meer op het maaien van lang gras, het maaien op een helling, de kwaliteit van het mulchen en het gebruiksgemak. In totaal werden 64 grasmaaiers getest, waarvan 25 met accu. Een accugrasmaaier van Stihl is de beste uit de test. Een maaier van Central Park is de beste koop.

Beste uit de test: Stihl RMA 339 C

Beste uit de test: de Stihl RMA 339 C.
Beste uit de test: de Stihl RMA 339 C. © Consumentenbond

Richtprijs: 545 euro
Testoordeel: 7.6
Gewicht: 16 kg
Mulchen mogelijk: Ja
Maaibreedte: 37cm
Bekijk de specificaties
Bekijk alle geteste accugrasmaaiers

Dit is duur, maar je krijgt er veel voor terug. Hij is zeer eenvoudig in gebruik, behoorlijk stil (voor een maaier) en werkt volledig draadloos. Op een volledig opgeladen batterij werkt hij ongeveer een half uur. Dat is genoeg om een ​​gemiddeld gazon te maaien.

De motor van deze accugrasmaaier is krachtig genoeg voor vele grassoorten. Dat gras opruimen is dankzij de opvangbak geen lastig klusje. Met nat gras heeft hij geen moeite en ook het maaien van normaal gras en lang gras gaat prima.

Er is echter ook een keerzijde. Speciaal voor mensen die een gazon op een helling hebben. Want maaien op een helling is lastig met deze Stihl.

Beste Koop: Central Park Grasmaaier accu 34 cm

Beste Koop: de Central Park Grasmaaier Accu 34 cm.
Beste Koop: de Central Park Grasmaaier Accu 34 cm. © Consumentenbond

Richtprijs: 200 euro
Testoordeel: 7.2
Gewicht: 11 kg
Mulchen mogelijk: Nee
Maaibreedte: 34cm
Bekijk de specificaties
Bekijk alle geteste accugrasmaaiers

Deze Central Park accugrasmaaier van bouwmarktketen Praxis is een goede accugrasmaaier waarmee je zonder problemen alle grassoorten maait. Hij doet niet veel onder voor de Beste uit de Test, maar is wel bijna 350 euro goedkoper.

Deze lichte maaier is gemakkelijk te gebruiken. Hij krijgt een goed cijfer voor zijn maaiprestaties. Normaal, lang, nat en slecht onderhouden gras maaien kan zonder problemen.

De batterij gaat achttien minuten mee. Het is aan te raden om een ​​extra accu aan te schaffen, zodat je direct weer verder kunt als je eerste accu leeg is.

Nadeel: deze Praxis-maaier ondersteunt geen mulchen. Er is ook geen optioneel opzetstuk waarmee u achteraf mulchen kunt toevoegen.

Verantwoordelijkheid

In deze rubriek schrijven wij wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die zijn getest door de Consumentenbond. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.

De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die worden getest, worden in de winkel gekocht en zijn dus niet vooraf gemanipuleerd door fabrikanten.

Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Best in Test is het product met de beste testwaardering. Dit kan ook een ouder model zijn, want een nieuwer model is niet altijd beter. De Best Buy is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De vermelde prijs van een product is de laagste actuele verkoopprijs, voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar de prijzen kunnen per dag variëren. Indien geen recente verkoopprijs bekend is, wordt de richtprijs vermeld.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *