Jasper Cillessen stopt voor eerste keer penalty in eredivisie: ‘Vorige keer werd ik uitgelachen, nu lach ik’ | Voetbal

[ad_1]

De voorgaande achttien strafschoppen tegen Cillessen in de Premier League werden allemaal benut. Vorige maand tegen RKC redde de 65-voudig international ook nog een strafschop, maar die moest genomen worden omdat verdediger Calvin Verdonk de achterstand te vroeg inhaalde.

“De laatste keer telde mijn redding niet en werd ik uitgelachen”, reageerde Cillessen tegen ESPN. “Maar dat maakt niet uit, deze keer telt het wel mee en ben ik degene die lacht. Ik wist dat ik het kon, ik heb er ook een paar gedaan in Spanje. Maar eerlijk gezegd is het niet mijn specialiteit. Nu heb ik het eindelijk Het.”

30-03-2024 18:12:58 NIJMEGEN - Luuk de Jong van PSV Eindhoven mist penalty tijdens de Nederlandse Eredivisie-wedstrijd tussen NEC en PSV in De Goffert op 30 maart 2024 in Nijmegen, Nederland.  ANP BART STOUTJESDIJK
30-03-2024 18:12:58 NIJMEGEN – Luuk de Jong van PSV Eindhoven mist penalty tijdens de Nederlandse Eredivisie-wedstrijd tussen NEC en PSV in De Goffert op 30 maart 2024 in Nijmegen, Nederland. ANP BART STOUTJESDIJK © ANP

Jasper Cillessen heeft voor het eerst in de Eredivisie een penalty gered. Dat deed de NEC-doelman in de thuiswedstrijd tegen PSV, toen hij in de 81e minuut Luuk de Jong voorkwam tot scoren. NEC won met 3-1 en diende PSV de eerste competitienederlaag van het seizoen toe.

De voorgaande achttien strafschoppen tegen Cillessen in de Eredivisie werden allemaal benut. Vorige maand tegen RKC redde de 65-voudig international ook nog een strafschop, maar die moest genomen worden omdat verdediger Calvin Verdonk de achterstand te vroeg inhaalde.

“Die laatste telde niet, deze wel”, reageerde Cillessen tegen ESPN. “Ik wist dat ik het kon, ik heb er ook een paar in Spanje gedaan. Maar eerlijk gezegd is het niet mijn specialiteit. Nu heb ik het eindelijk.”

Schema Eredivisie seizoen 2023-2024
kijk hier het volledige eredivisieprogramma voor het seizoen 2023-2024, inclusief alle resultaten. Kijk naar hier de ranglijst.


Programma eredivisie


Stand eredivisie


Luister hier naar al onze voetbalpodcastsBekijk hier alle video’s over het Nederlandse voetbal

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *