HZVVV houdt titelaspiraties levend tegen dapper strijdend Winsum. Alex Zomer: ‘We hebben de kwaliteit om kampioen te worden’

[ad_1]

HZVV blijft een leidende titelkandidaat in de eerste divisie J en de belangrijkste aanvaller van Oranje Nassau. Na de nederlaag weet Winsum zeker dat het zich volledig kan richten op een periodetitel. Aan de inzet van de thuisploeg lag het zeker niet, maar de kwaliteit van de Hoogeveners gaf juist de doorslag.

Aanvoerder en rots in de branding Alex Zomer vond de overwinning terecht: “Een lastige wedstrijd op een lastig veld. Dan worden er andere dingen gevraagd dan normaal. We hebben meer kwaliteit en als je dezelfde strijd voert, zorg dan voor een goed plan en voer dat uit.” , dan win je. We durfden man tegen man te verdedigen.’

Winsum heeft dit seizoen pas één thuiswedstrijd verloren en HZVV heeft op buitenlands terrein slechts twee keer gewonnen. Er lag een spannende wedstrijd in het verschiet. Bij winst zou Winsum in de tweede periode aan de leiding komen en HZVV naar de tweede plaats op de ranglijst. Het veld was omzoomd met liefhebbers uit dorpen, wijken en buurten ver van Winsum en Hoogeveen, omdat er vrijwel nergens gevoetbald werd.

‘Ja, je schreeuwt’

In een rommelige eerste helft nam scheidsrechter Agricola al snel een hoofdrol op zich. Toen Winsum-keeper Wouter Meijer ongelukkig viel en de bal losliet, kon HZVV scoren, maar de scheidsrechter blies op zijn fluit. Jered Faleye kopte over uit een vrije trap die niemand begreep en na een gele kaart voor Tim Mulder kon coach Bram Freie van HZVV zijn ergernis niet langer bedwingen: ‘Gefeliciteerd Winsum. Het werkte. Ja, je staat te schreeuwen’, voegde hij eraan toe. aan collega Fred de Boer. Een overtreding van Joshua van Dijk van Winsum, zonder bal in de buurt, maar met de bedoeling een doelpunt te voorkomen, bleef zonder gevolgen. HZVV miste in die fase een vredestichter en dat had wellicht Lorenzo Valente kunnen zijn, wiens broer blonk de dag ervoor opnieuw uit tegen ADO Den Haag, maar ontbrak nog vanwege een blessure.

Toch kwam HZVV halverwege op voorsprong. Tim Riksman raakte de lat en Yoran Popovic schatte de kans in: 0-1. Winsum was er niet minder om en kwam via Sargon Lahdo (gestopt) en Stein Timmer (zijnet) dicht bij de gelijkmaker.

Sander Dzemidzic beslist de wedstrijd

Niets is zo veranderlijk als het weer, zeggen ze, en dat was in Winsum honderd procent waar. De wedstrijd begon onder lenteachtige omstandigheden, wat korte mouwen of een rok uitnodigde. Plotseling stak er na een half uur een onaangenaam harde wind op en dat maakte het voetballen nog lastiger. Na de doelpuntenwissel kon Faleye net niet bij de kopbal van Ramos komen. Met Aeolus als bondgenoot dwong Winsum HZVV achteruit. Maar plotseling, zoals het een kampioensteam betaamt, werd de beslissing genomen. Jens van Rooijen glipte langs Timmer heen en bood Sander Dzemidzic een niet te missen kans (0-2).

Ook na de achterstand bleef trainer Fred de Boer – hij vertrekt naar de Zwaluwen in zijn woonplaats Leeuwarden – aan hetzelfde concept vasthouden. Hij wist dat als Winsum meer risico’s nam, straf op het menu stond. Niet voor niets luidt een Turks spreekwoord: Het heeft geen zin de stal op slot te doen als het paard is gestolen.

Jens van Roonen neemt een hoofdrol voor zijn rekening

De meest opvallende aanvaller van HZVV was niet Dzemidzic of Popovic, want dat was Jens van Rooijen, die overkwam van FC Zuidlaren. Hij glipte langs tegenstanders alsof het paaltjes in een verlichte winkelstraat waren en bezorgde Timmer een nare middag. Van Rooijen bekroonde zijn mooie wedstrijd met een doelpunt na een wonderbaarlijke solo: 0-3.

‘Dus wij gaan ervoor’

Winsum werd in de slotfase beloond voor haar harde werk. Dimitri Lahdo scoorde na een door Ramos gewonnen kopduel (1-3). Laatstgenoemde, de aanvoerder van Winsum, verliet na afloop mopperend over de arbitrage. Leidsman Agricola trok nog een laatste keer alle aandacht door zeven minuten extra tijd te laten spelen, terwijl er vrijwel geen sprake was van oponthoud. Het deerde Alex Zomer geen moment: “We hebben de selectie voor de titel en de club is er ook klaar voor. Daar gaan we dus voor.”

Winsum – HZVV 1-3

Scheidsrechter : Agricola

Geel : Hoff, Timmer, Ramos (allen Winsum), Tim Mulder (HZVV)

Toeschouwers : 300

Scorevoortgang : 23. Popovic 0-1, 60. Dzemidzic 0-2, 72. Van Rooten 0-3, 84. Lahdo 1-3

Winsum : Meijer; Zwakenberg, Timmer (77. Reinders), Hoff, Gerlofs (77. Raul Bello); Van Dijk, Tijs Mulder, José Bello, Sargon Lahdo, Ramos, Faleye (77. Eerelman).

HZVV :. Rosink; Riksman, Ballast, Zomer, Fernando; Tim Mulder (70. Simons), Wijma, Dzemidzic, Sijtsma; Popovic, Van Rooijen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *