Lukkien hekelt het slordige aanvalsspel FC Groningen, maar volgens spits Kevin van Veen zit het echte probleem van FC Groningen achterin

[ad_1]

FC Groningen verloor vrijdagavond voor de derde keer op rij van De Graafschap. Volgens spits Kevin van Veen wordt het lastig om wedstrijden te winnen als de verdediging blijft schieten.

Kevin van Veen kreeg vrijdagavond één kans op De Vijverberg. Kort na de 2-1 van De Graafschap werd de aanvaller van FC Groningen door Johan Hove de diepte in gestuurd. De aanvalsleider wilde een uithaal maken met zijn linkerhand, maar door een bal stuiterde de bal omhoog en schoot hij de bal met zijn scheenbeen torenhoog. De Vijverberg barstte in lachen uit.

“Ik wilde de bal laag en hard in de lange hoek slaan”, herinnert Van Veen zich het moment kort na de 2-1-nederlaag tegen De Graafschap. “Maar toen ik mijn steunbeen in het veld plantte, kwam het gras omhoog en kreeg ik de bal op mijn scheenbeen. Zonde.”

Slordig aanvallend spel

Het is een grote ergernis voor Trainer Dick Lukkien; In de laatste dertig meter van het veld gaat het te vaak mis. Slordig passeren en een slechte afwerking staan ​​vaak succes in de weg. Tegen De Graafschap waren daar veel voorbeelden van.

“Ik ben het met de trainer eens, het moet voorin beter”, zegt Van Veen. “Er zit te weinig creativiteit in de aanval en we creëren te weinig, maar ons grote probleem zit achterin. In de laatste drie wedstrijden hebben we acht doelpunten tegen gekregen. We staan ​​er dus in elke wedstrijd minimaal twee tegen. Dat betekent dat we moeten Scoor drie keer om te winnen. Voor een team dat niet veel creëert, betekent dat dat je veel gaat verliezen.”

Lelijkere verdediging

“Achterin moet het beter”, vervolgt de spits. “We geven te veel cadeautjes weg. Tegen NAC in de derde minuut de strafschop van vandaag… Zeker ben ik het met de trainer eens, voorin is het niet goed, maar we kunnen wel wat lelijker verdediging gebruiken. We hoeven niet steeds de schoonheidsprijs te winnen. Bij de strafschop willen we eronder voetballen, we verliezen de bal, strafschop tegen, verliezen met 2-1 en we gaan met niets in de bus terug naar huis. De tweede helft tegen NAC gaf ons goede hoop, maar na deze wedstrijd hebben we weer een stapje terug gedaan.”

Vertrouw op Lukkien

Van Veen zou FC Groningen liever vaker voor de lelijke oplossing zien kiezen, maar coach Lukkien pleit voor ander voetbal. Door zorgvuldig te spelen, van achteren op te bouwen en de vrije man tussen de linies te vinden, moet de wil aan de tegenstander worden opgelegd. Dat spel is nog niet uitgebracht. Is er nog vertrouwen in de werkwijze van Lukkien? Volgens Van Veen wel. “Ik heb zeker vertrouwen in hem, dat geldt voor de hele groep. Er is niemand in de kleedkamer die aan de trainer twijfelt. Als spelers moeten we in de spiegel kijken. We stellen elkaar teleur en daarmee ook de fans, die altijd steun ons.”

Inconstantie

Volgens Van Veen mist Groningen een over-mijn-lichaam-mentaliteit bij het maken van doelpunten en het voorkomen ervan. “En het is ook waar dat niemand stabiel is. Zelf ben ik erg veranderlijk, maar dat geldt voor vrijwel iedereen. Als ik iemand moet noemen die gestaag presteert, is het Marco Rente, hij is de enige. “Als je net zo inconsistent bent als wij en tegen teams speelt die aan deze competitie gewend zijn, ga je heel vaak verliezen.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *