Verdachte dood psychiater was voorlopig vrij in andere zaak

[ad_1]

De politie verspreidde zaterdag een foto van de verdachte en vermeldde ook zijn volledige naam in een bericht. Hij wordt niet alleen verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 60-jarige psychiater, die in de nacht van 12 op 13 oktober in zijn woning aan het Handelsplein werd neergeschoten, maar ook van een steekpartij in Zutphen. Er is gisteravond iemand lichtgewond geraakt.

De politie waarschuwt dat de man ‘extreem gevaarlijk is met vuurwapens’ en wil dat mensen die hem zien niet zelf actie ondernemen, maar 112 bellen. “Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen.”

Nieuwe vermoedens

Advocaat Jobse hoorde via de media over de ernstige nieuwe verdenkingen tegen zijn cliënt. ‘Ik was me hier totaal niet van bewust. Het verbaast de verdediging echt en raakt ons hard”, reageert hij. Omdat hij nog niet op de hoogte is van de zaak, kan hij nu niet inhoudelijk reageren. Toen hij tijdelijk werd vrijgelaten in afwachting van verdere procedures in de zaak tegen hem, leek hij Volgens de advocaat gaat het goed.

Jobse kan niet zeggen of zijn cliënt de vermoorde psychiater kende. Ook de politie kan hier vanwege privacyredenen niets over zeggen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *