Manchester United-icoon Sir Bobby Charlton (86) overleden | Buitenlands voetbal

[ad_1]

Manchester United-legende Sir Bobby Charlton is vandaag op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de club waar het Engelse voetbalicoon het grootste deel van zijn carrière speelde.

De dementerende Charlton maakte deel uit van de Engelse ploeg die in 1966 in eigen land de wereldtitel veroverde. Dat jaar ontving hij ook de Gouden Bal als beste voetballer ter wereld. Charlton speelde 106 keer voor het nationale team. Met 49 goals was hij tot 2015 zelfs de Engelse topscorer aller tijden.

In 1968 won Charlton de Europa Cup met Manchester United, de voorloper van de Champions League. Hij speelde in totaal 758 wedstrijden voor de rode Duivels en scoorde 249 doelpunten.

Charlton overleefde de vliegramp in München op 6 februari 1958, toen een vliegtuig met daarin de ploeg van Manchester United en een aantal begeleidende supporters en journalisten neerstortte op weg naar een Europa Cup-wedstrijd tegen Rode Ster Belgrado in Zuid-Duitsland. Van de 44 inzittenden waren er 21 op slag dood, twee anderen overleden later aan hun verwondingen. Het United-team stond toen liefkozend bekend als de Busby Babes een gerenommeerd team in wording vernoemd naar het piepjonge, getalenteerde team van manager Matt Busby.

Voor Old Trafford, het stadion van Manchester United, staat een beroemd standbeeld met de drie iconen van de club: George Best, Denis Law en Bobby Charlton. De eerste twee waren al overleden.

Manchester United speelt vanavond (aftrap 21.00 uur) de uitwedstrijd tegen Sheffield United in de Premier League, een wedstrijd die nu volledig in het teken zal staan ​​van de dood van Charlton.

George Best, Denis Law en Bobby Charlton op het beroemde standbeeld voor Old Trafford.
George Best, Denis Law en Bobby Charlton op het beroemde standbeeld voor Old Trafford. © Getty Images

Bobby Charlton (midden).
Bobby Charlton (midden). ©AP


Bobby Charlton.
Bobby Charlton. © AFP

Eredivisieprogramma
In In ons matchcenter kun je het complete programma bekijken van de komende speelronde in de Engelse competitie. Hieronder kun je al onze voetbalvideo’s over de Premier League bekijken.

Wedstrijdschema’s en resultaten van de Premier League


Stand van de Eredivisie


Bekijk hier onze Premier League-video’s

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *