Trump noemt illegale immigranten ‘dieren’ in campagnetoespraakDe Republikeinse presidentskandidaat, geflankeerd door verschillende geüniformeerde wetshandhavers, haalde gevallen van geweld aan waarbij illegale vreemdelingen betrokken zouden zijn en waarschuwde dat geweld en chaos Amerika in zijn greep zouden houden als hij de verkiezingen van 5 november niet zou winnen.

Trump: ‘De Democraten zeggen: noem ze alsjeblieft geen dieren, het zijn mensen. Ik zeg: nee, het zijn geen mensen, het zijn geen mensen. Het zijn dieren.’

Tijdens toespraken beweert Trump regelmatig dat immigranten die illegaal de grens met Mexico oversteken, zijn ontsnapt uit gevangenissen en gestichten in hun thuisland. In de VS zouden ze dan misdaad en geweld aanwakkeren.

Hoewel de beschikbare gegevens over de immigratiestatus van criminelen in de VS schaars zijn, zeggen onderzoekers dat mensen die illegaal in de VS verblijven, niet meer kans hebben om gewelddadige misdaden te plegen dan mensen die in het land geboren zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *