Veel doden en gewonden door droneaanval in oosten van Soedan | BuitenlandBij een drone-aanval in Oost-Soedan zijn dinsdag zeker twaalf doden en dertig gewonden gevallen. Dat meldt persbureau AFP op basis van getuigen en medewerkers van de gezondheidszorg. Het is niet duidelijk of het om burgerslachtoffers gaat. De aanval is niet opgeëist.

De aanval vond plaats in Atbara, een stad die tot nu toe gespaard bleef tijdens de bloedige burgeroorlog die al bijna een jaar in Soedan woedt.

Volgens getuigen veroorzaakte de aanval brand tijdens een iftar, de maaltijd die moslims vlak na zonsondergang tijdens de ramadan eten. De iftar werd georganiseerd door de islamistische militie al Bara, die aan de zijde van het leger strijdt. Er waren zowel burgers als militieleden aanwezig.

In april 2023 brak in Soedan oorlog uit tussen het leger en de paramilitaire Rapid Support Forces (RSF). Het geweld heeft sindsdien het leven van duizenden mensen geëist. Volgens cijfers van de Verenigde Naties zijn ruim 8,5 miljoen Soedanezen ontheemd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *