Tiental NEC stelt ook teleur tegen Almere City en komt niet verder dan een gelijkspel | NEC

Ook NEC stelde teleur tegen Almere City. De Nijmeegse club kwam in een matige wedstrijd niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de promovendus. Bart van Rooij kreeg in de slotfase een rode kaart.

Door het gelijkspel tegen Almere City van voormalig NEC-coach Alex Pastoor staat NEC nog midden in de Eredivisie. Ondanks het lastige voetbal staat de club zaterdag opnieuw op de tiende plaats, maar slechts vier punten meer dan de zestiende plaats.

Geen Cillessen en Sandler

Jasper Cillessen was weer fit bij NEC, maar moest genoegen nemen met een plek op de bank omdat trainer Rogier Meijer vindt dat hij na wekenlange afwezigheid vanwege een hamstringblessure wat langer moet trainen. Robin Roefs bleef onder de lat. Philippe Sandler raakte vrijdag tijdens de training geblesseerd en werd vervangen door Mathias Ross.

NEC begon zwak aan de wedstrijd. De misverstanden tussen de spelers stapelden zich snel op. Almere City durfde veel druk te zetten op de thuisploeg, maar was nauwelijks gevaarlijk, op een schot van Stije Resink na dat nipt naast ging.

Uit het niets achterop raken

NEC kreeg pas na ruim twintig minuten de eerste kans. Magnus Mattsson stond na een kopbal van Bram Nuytinck plotseling oog in oog met Nick Bakker, maar kreeg de bal vanuit een lastige hoek niet langs de doelman. Het was het startsein voor een mooie fase van NEC. Lasse Schöne en opnieuw Mattsson dwongen Bakker tot nieuwe reddingen.

Toch kwam NEC voor rust uit het niets op achterstand. Yann Kitala kopte uit een vrije trap raak, al werd zijn inzet zo van richting veranderd dat Roefs kansloos was. De tegengoal was lastig voor NEC, dat in het restant van de eerste helft opnieuw ver weg zakte en met een zinderend fluitconcert terugkeerde naar de kleedkamer.

NEC ploeterde na rust aanvankelijk rustig door. Almere City voetbalde makkelijker en de 0-2 hing eerder in de lucht dan de 1-1. Toch was NEC halverwege de tweede helft dicht bij de gelijkmaker. Bram Nuytinck kwam volledig vrij bij een hoekschop van Schöne, maar kopte de bal naast.

Tweede gele Van Rooij

Niet veel later kwam NEC op hetzelfde niveau. Mattsson schoof de bal binnen na een uitstekende lange bal van Nuytinck en dito assist van Bas Dost. NEC wilde daarna ook op jacht naar de 2-1, maar moest al snel met één man minder verder. Van Rooij kreeg zijn tweede gele kaart na een niet al te slimme overtreding op Rajiv van La Parra.

Meijer herstelde meteen het aantal verdedigers en liet de jonge rechtsback D’Leanu Arts debuteren. Door het numerieke nadeel leek een punt het maximaal haalbare voor NEC en dat werd ook gehaald, want Roefs redde knap op een kopbal van Thomas Robinet. Na het laatste fluitsignaal volgde nog een fluitconcert.