Verdacht pakketje voor Vinkhuizen Bar in Groningen, politie zet straat af. ‘Ik sta nog steeds te trillen’De Siersteenlaan in Vinkhuizen is door de politie afgezet vanwege een verdacht pakketje. Op beelden is te zien dat er gisteravond om vier uur iemand het pakketje voor de gevel van de Vinkhuizen Bar lijkt te plaatsen.

De man, die onherkenbaar is dankzij de capuchon, wandelt met een plastic tas van Lidl heen en weer voor de bar. Dan verdwijnt hij uit het zicht, blijkbaar om het pakketje voor de gevel te plaatsen. In de reflectie op de gevel lijkt het alsof er een lont aangaat en vervolgens weer uitgaat.

‘Met mijn voet opzij geduwd’

Rond 10 uur ‘s ochtends vindt Jessica, als ze de kroeg wil opruimen, het pakketje. Het ziet er gevaarlijk uit, vindt ze. Een (lachgas)cilinder van enkele tientallen centimeters hoog is volledig afgeplakt met tape. Er lijkt een ontsteking aan de bovenkant te zitten met draden naar de zijkant van de cilinder. “Ik duwde hem met mijn voet opzij.”

Omdat ze het niet vertrouwt, belt ze haar vriend. Hij komt langs en verwittigt onmiddellijk de politie. Even later werd de straat grotendeels afgezet door een massale politie-aanwezigheid. De politiewoordvoerder meldt: “Er zijn meerdere hulpdiensten in verband met een verdachte situatie.

Jessica is ook nog steeds aanwezig. “Mijn benen trillen nog steeds.”

explosieve Opruimingsdienst

In het naastgelegen Vinkennest wordt overleg gevoerd door de hulpdiensten, waaronder vermoedelijk bomexperts van de politie. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) wordt rond half drie verwacht.

Bijgewerkt om 14:29 uur

De EOD is gearriveerd. Eén van de medewerkers heeft een beschermend pak aangetrokken en loopt voorzichtig richting het pakketje.

Bijgewerkt 15:40 uur

De straat is vrijgemaakt, het verdachte pakketje is meegenomen door de EOD en zal op een veilige plek worden geneutraliseerd, meldt de politiewoordvoerder. “Er is een monster genomen om te kijken of de cilinder een explosieve stof bevatte.”

De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *