Deze 2.00 meter lange Deen moet het keepersprobleem bij Oranje-handballers oplossen | Andere sporten

[ad_1]

De Nederlandse handbalsters worden versterkt met doelman Matthias Rex Dorgelo. De doelman van het Deense GOG is sinds vrijdag speelgerechtigd voor Nederland.

Dorgelo (21) is geboren in Odense, Denemarken, maar heeft een Nederlandse vader. Vorig jaar eindigde hij met Denemarken als vijfde op het WK junioren. Tijdens de laatste trainingsperiode van Oranje vorige maand stond de lange doelman – 2,00 meter – op proef bij de selectie van bondscoach Staffan Olsson. Hij maakte zijn debuut in een officieuze wedstrijd tegen Tsjechië op Papendal.

Dorgelo werd de afgelopen week met zijn Deense club uitgeschakeld door het Poolse Kielce in de play-offs van de Champions League. De doelman maakte al bekend dat hij volgend seizoen naar een andere – nog onbekende – club overstapt om meer speeltijd te krijgen.

Bondscoach Olsson zal de komst van Dorgelo met enthousiasme begroeten. Bart Ravensbergen (FA Göppingen), al jaren de eerste keus onder de lat, zal waarschijnlijk de rest van het jaar buiten actie komen vanwege een kruisbandblessure die hij vorige maand opliep. De overige keepers in de selectie tijdens de stage waren Arjan Versteijnen (Bevo, volgend seizoen Aue) en Evan de Lange (Volendam). Keepers die op een lager niveau spelen en veel minder ervaring hebben dan Dorgelo.

Nederland speelt in mei twee WK-kwalificatieduels tegen Griekenland, waarin het zich moet plaatsen voor het eindtoernooi in januari in Kroatië, Noorwegen en Denemarken.

Lees ook
Sportkalender 2024 | We kunnen dit jaar uitkijken naar deze prachtige evenementen

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *