Bianca verkoopt de laatste sokken, vanaf maandag is het oliebollentijd | Schouwen-Duiveland

[ad_1]

Het is het weekend van de Oktoberfesten. In Renesse betekent dit niet alleen dirndls en bier, maar ook de markt op de Hogezoom. Bianca Bom uit Gapinge beleeft daar voorlopig haar laatste dag in de sokkenstal. “Vanaf maandag staan ​​we twee maanden in de oliebollen.”

Hoewel het een Oktoberfest-markt wordt genoemd, is er geen Duitse jachthoed of Beierse jurk te vinden. Op het Schelpenplein, waar ‘s middags het bierfestival van start gaat.

Ook in de zomer doen de pantoffels het goed

Alleen het aanbod op de markt is wat winterser dan de afgelopen maanden. “Maar sokken doen het altijd goed”, zegt Bom. Zelfs de pantoffels. “Ook in de tent is het ’s nachts koud, ook al is het hoogzomer.”

Samen met haar man Danny bezoekt Bianca al jaren de (seizoens)weekmarkten in Domburg, Zoutelande, Renesse en Oostkapelle. De twee hebben vrijwel uitsluitend naadloze sokken in hun assortiment en dat levert hen veel vaste (zowel lokale als Duitse) klanten op.


Ik hou ervan om buiten te zijn. Ik zou geen kantoorbaan willen hebben

Bianca Bom

Al zullen ze het nu thuis moeten doen met hun voorraad. “We gaan twee maanden lang, zeven dagen in de week, naar de oliebollen.” Ze hebben geen extra vrije dag tot eerste kerstdag. “We staan ​​al in de kraam appelflappen te bakken met tweede kerst.”

Dit doen ze in Voorhout bij Noordwijk. Negen weken achter elkaar. De twee nemen dan een pauze, thuis in Gapinge, waar ze onlangs zijn verhuisd. Eind maart staat de eerste markt in Renesse gepland.

Bianca kijkt daar ook altijd naar uit. “Ik ben graag buiten. Ik zou geen kantoorbaan willen hebben. En het is erg gezellig met de collega’s. We hebben een flink aantal collega’s met wie we ook privé contact hebben.”

De pantoffels doorzoeken bij de kraam van Bianca en Danny Bom
De pantoffels doorzoeken bij de kraam van Bianca en Danny Bom © Katja van Noort

Op het Schelpenplein wordt alles in gereedheid gebracht voor het Oktoberfest op zaterdagmiddag
Op het Schelpenplein wordt alles in gereedheid gebracht voor het Oktoberfest op zaterdagmiddag © Katja van Noort

Slippers kijken op de Hogezoom
Slippers kijken op de Hogezoom © Katja van Noort

De pantoffels doen het altijd goed.  Vooral de eenhoornpantoffels zijn een schot in de roos.  Zowel voor kinderen als voor dames
De pantoffels doen het altijd goed. Vooral de eenhoornpantoffels zijn een schot in de roos. Zowel voor kinderen als dames © Katja van Noort

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *