Scheidsrechter voelt zich bedreigd en staakt amateurvoetbalwedstrijd: ‘Gelukkig stond er een camera langs de kant’ | Amateurvoetbal

[ad_1]

Het staartspel in de derde divisie D tussen onderste Rood-Wit Veldhoven en de voorlaatste Nijnsel werd zondag in de 72e minuut gestaakt door scheidsrechter Patrick Tirions. De thuisploeg was boos over het optreden van de Roosendaalse scheidsrechter en dreigde het veld te verlaten nadat Nijnsel er 2-2 van maakte. Tirions voelde zich toen bedreigd en maakte er een einde aan. Hij gaf twee Rood-Wit V-spelers een rode kaart.

Bekijk hier alle verslagen van amateurvoetbalwedstrijden

Tirions zorgde in de 68e minuut voor opschudding door een blessurebehandeling niet toe te staan, terwijl aanvaller Mike Meulenbroek van Rood-Wit geschokt in het doel van Nijnsel lag. Het duel ging verder en nadat de bal over de zijlijn was getrapt gaf Tirions een gele kaart aan Meulenbroek, omdat hij naar zijn zin te langzaam het veld verliet. Meulenbroek antwoordde de scheidsrechter en hij kreeg een tweede gele kaart. Iedereen bij Rood-Wit was woedend, maar terwijl alle begeleiders en reserven binnen de lijnen stonden, liet Tirions het spel doorgaan en Stefan Hulsen profiteerde van alle chaos door er 2-2 van te maken voor Nijnsel.

De helft van de Rood-Witte ploeg wilde niet verder spelen en liep naar de kleedkamer. Uiteindelijk wisten het bestuur en de technische staf alle spelers weer op het veld te krijgen, maar toen de wedstrijd op het punt stond te worden hervat, maakte Tirions er een einde aan. Ook verdediger Bart van de Looij van Rood-Wit V kreeg een rode kaart vanwege commentaar op de voorsprong.

Gewaarschuwd

“We waren al gewaarschuwd voor deze scheidsrechter”, aldus coach Edwin Slagboom van Rood-Wit V. “Deze man deed hele vreemde dingen. Eerst geeft hij een geblesseerde speler van ons een rode kaart en daarna laat hij het spel bij 2-2 doorgaan terwijl iedereen op het veld staat. Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Het was niet nodig dat de zaken zo uit de hand liepen. Gelukkig hadden we voor onze verdediging alles op camera staan, want er stond een camera aan de zijkant.”

De tekst gaat verder onder de foto

DCI-media
© DCI-media

Ook coach Frank Kusters van Nijnsel was teleurgesteld. “De scheidsrechter was van twijfelachtig niveau. Ik heb veel meegemaakt in de 29 jaar dat ik trainer ben, maar deze wedstrijd was toch wel iets bijzonders. Hopelijk kan het restant snel worden uitgespeeld, want het is voor beide ploegen een cruciale wedstrijd in de strijd om te overleven.”

Sommigen hopen

De onderste twee teams van 3D degraderen, waardoor zowel Rood-Wit als Nijnsel het staartspel moesten winnen om enige hoop op handhaving te behouden. De 17-jarige Sem Buiting opende in de 27e minuut de score voor Rood-Wit en Loek Pardoelen maakte er in de 50e minuut 2-0 van. In de 56e minuut ging een inzet van Rens Hoppenbrouwers via aanvoerder Rick van der Vleuten in het doel, 2-1. Hulsen maakte er in alle commotie 2-2 van. De tuchtcommissie zal nu moeten beslissen wanneer het restant wordt afgerond.

Slagboom, die na een verblijf van een jaar bij Rood-Wit V aan de slag gaat bij Nuenen: “Er ligt een mooie uitdaging bij Nuenen, maar eerst wil ik het seizoen bij Rood-Wit positief afsluiten. Na de degradatie van vorig jaar Vanuit de tweede divisie is het wederom een ​​tegenvallend seizoen geweest, maar we hebben ook een hele jonge groep. Eerder had Rood-Wit succes met lange ballen op spits Jan van Hout, maar we wilden graag meer voetbal in de ploeg brengen. Ik vind het erg moeilijk om te scoren en we krijgen te gemakkelijk doelpunten tegen.”

Rood-Wit V: Van der Heijden; Damman (58. Van Dorst), Van de Looij, Schellekens, Mandigers; Ruijs (58. Van Gulik), Van Gerwen, Hawedi; Meulenbroek, Buiting, Pardoelen.

Nijnsel: Van Kessel; Van den Elsen, S. Witlox, Marinus, Vervoort; A. van Zutphen, J. de Louw, Van der Vleuten, S. van Zutphen; Hulsen, Hoppenbrouwers.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *