Jonge handballers van Hurry-Up kunnen tegen Lions hun hoge niveau niet volhouden en verliezen uiteindelijk met 37-31

De handbalsters van Drent Groep Rush-Up verloren zondag in Sittard met 37-31 van het sterke Lions. Lange tijd leek er meer in te zitten voor de Zwartemeerders.

De jonge Drentse ploeg van trainer Sven Hemmes was een groot deel van de BeNe League gelijk aan de Limburgse tegenstander. Maar de laatste tien minuten raakte de pijp bij Rush-Up steeds leger. Lions, die geconcentreerd bleven spelen, bleven in die fase verder achter. De Zwartemeers misten vaker en konden niet voorkomen dat de thuisploeg een ruime overwinning boekte met 37-31.

Dat eindresultaat deed geen recht aan het verloop van het grootste deel van de wedstrijd. Lions, dat met de overwinning de leiding in het klassement overnam van het Belg Bocholt, had wat moeite om Rush-Up op afstand te houden. Er ontstond een spannende strijd, waarin de teams niet onderdoen voor elkaar. De dekking van de Drenten functioneerde goed. En toen er toch een bal doorkwam, maakte de Kroatische doelman in het Shoot-Up-doelpunt, Boris Tot, opnieuw een aantal prachtige reddingen.

Gonzalo Gracio topscorer voor Haast-Up

Dat leidde in de eerste helft zelfs tot een 5-7 voorsprong voor de bezoekers. Lions, dat met Rob Schmeits en Jur Eussen de absolute topscorers in de gelederen had, kwam daarna weer op gelijke hoogte. De strijd ging vervolgens gelijkmatig verder, waarbij de razendsnelle Portugese hoekspeler Goncalo Gracio, Brent Riksten en Sverre Jansen zich onderscheidden aan de Rush-Up-kant. Gracio was met negen doelpunten topscorer voor de Drenthe, terwijl beide teamgenoten de bal respectievelijk zeven en vijf keer in het Lions-doel gooiden.

Dit leidde bij rust tot een 17-14 voorsprong voor Lions, dat iets scherper was in de afwerking. Maar de Zwartemeers zaten goed in de wedstrijd en alles leek nog mogelijk. In de tweede helft nam de thuisploeg echter meer controle tegen Rush-Up, waar de afwezigheid van belangrijke krachten op hen begon te wegen. Door blessures moet de Drentse ploeg het al een tijdje doen zonder veteraan en meervoudig international Patrick Miedema, terwijl ook de sterke Wouter Pronk in de kring ontbreekt.

Er valt veel op de schouders van een jong team

Er viel veel op de schouders van de jonge spelers van Rush-Up, die het hoge niveau niet konden vasthouden. Coach Hemmes moest improviseren door Matz Wesseling, die normaal gesproken in de Premier League speelt voor de combinatieploeg E&O/Hurry-Up, zo nu en dan in de cirkel te plaatsen. Hierdoor kon de nummer één cirkelspeler, Sjoerd Boonstra, af en toe even rusten.

Damage-Up zette zich weer op en kwam binnen één doelpunt van Lions bij 21-20 en 23-22. Maar de kracht begon bij de bezoekers weg te vloeien. Damage-Up verloor de bal, waarna de Limburgers direct toesloegen en scoorden. Het hielp in ieder geval niet dat Gracio er niet in slaagde zijn strafworp twee keer achter elkaar vanaf zeven meter langs de Lions-keeper te gooien voor de Zwartemeerders.

De Limburgers hadden hun vizier scherper bijgesteld

De Limburgers hadden hun vizier scherper bijgesteld en kwamen op een 28-23 voorsprong. Die voorsprong kwam voor de thuisploeg niet meer in gevaar. Lions gingen door 33-27 en 35-29 op weg naar de uiteindelijke grote 37-21 overwinning. Haast-Up stapte zonder enige illusie in de bus voor de lange terugreis naar Zwartemeer.

Leeuwen Schiet op 37-31

Rustpositie: 17-14.

Schiet op Scores: Gracio 9, Riksten 7, Jansen 5, Hoogland 3, Bijl 2, Meijer 2, Boonstra, Vermeer en Wennink.

Volgende spel: Zaterdag Zwartemeer: ​​20.00 uur: Haast-Up-Visé.