Op zoek naar een nieuwe boxspring? Deze twee merken komen als beste uit de test | Wonen

[ad_1]

Wat is de beste boxspring? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.

Een boxspring bestaat uit een bedbodem, een matras en (meestal) een topmatras. Vaak hangt er een stevig prijskaartje aan. Het past mooi bij elkaar en ziet er leuk uit. Maar let op: veel boxsprings bieden een slechtere ondersteuning dan een regulier bed. Het is daarom belangrijk om je goed te oriënteren voordat je een keuze maakt.

De Consumentenbond test boxsprings onder meer op steun, levensduur en ligeigenschappen. In totaal zijn zestien boxsprings getest, die momenteel redelijk tot goed verkrijgbaar zijn.

Twee boxsprings kwamen als Beste in de Test uit de bus, de Avek Ninety en de Emma Deluxe.

Er is geen Beste Koop. Een boxspring kunt u zelf samenstellen. Hierdoor is het lastig om de bedden op prijs te vergelijken. Bovendien scoorden de goedkopere boxsprings in de test niet goed genoeg om Beste Koop te worden.

Beste uit de test: Avek Ninety

Avek Negentig.
Avek Negentig. © Consumentenbond

Richtprijs: 3000 euro
Testoordeel: 7.1
Matras: hardheid ‘standaard’
Matras topper: OptiFoam topmatras
Gebruikte materialen: pocketveren, PU-schuim, koudschuim
Bekijk alle specificaties
Bekijk alle geteste boxsprings

De Avek Ninety biedt goede ondersteuning, zowel voor buikslapers als zijslapers. Als rugslaper kun je beter een andere keuze maken. Ook de ligeigenschappen, zoals drukverdeling en veerkracht, zijn goed. De verwachting is dat veel mensen het bed comfortabel zullen vinden.

Het bed is gemaakt van materialen van goede kwaliteit. De verwachting is dat het bed lang mee zal gaan. Ook kunt u kiezen uit vele opties. Hierdoor kunt u de boxspring geheel naar wens samenstellen.

De Avek boxspring heeft ook enkele nadelen. Het laat vocht niet goed door. Als je veel zweet in bed, kan dit lastig zijn. Misschien kan een andere dekmatras helpen.

U kunt de Avek Ninety niet online kopen. Daarvoor moet je naar de beddenwinkel. Het voordeel is dat u advies kunt krijgen bij het kiezen tussen de opties.

Beste uit de test: Emma Deluxe

Emma Deluxe.
Emma Deluxe. © Consumentenbond

Richtprijs: 3500 euro
Testoordeel: 7.1
Matras: Fusion-matras
Matras topper: Opklapbaar matras
Gebruikte materialen: bonellveren, koudschuim, pocketveren, PU-schuim
Bekijk de specificaties
Bekijk alle geteste boxsprings

De Emma Deluxe biedt, net als de Avek, goede ondersteuning. Het is de enige boxspring in de test waarbij de steunscores steunscores behalen die vergelijkbaar zijn met de betere losse matrassen.

De beste ondersteuning is voor zijslapers. Maar de ondersteuning is ook goed als je op je buik of rug slaapt. De veerkracht van de matras is uitstekend, maar de drukverdeling valt enigszins tegen. Op dat gebied scoort de boxspring slechts een laag cijfer.

Een verschil met de Avek is dat de basis van de Emma bestaat uit eenvoudige bonnellveren. Dat is een minpuntje. Eigenlijk zou je binnenvering verwachten in deze prijsklasse. Dit neemt niet weg dat de Emma wel goed scoort qua levensduur en naar verwachting lang mee zal gaan.

In tegenstelling tot de Avek kun je de Emma ook online bestellen. Wel heb je minder mogelijkheden om de boxspring naar eigen wens samen te stellen.

Verantwoordelijkheid

In deze rubriek schrijven wij wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die zijn getest door de Consumentenbond. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.

De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die worden getest, worden in de winkel gekocht en zijn dus niet vooraf gemanipuleerd door fabrikanten.

Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Best in Test is het product met de beste testwaardering. Dit kan ook een ouder model zijn, want een nieuwer model is niet altijd beter. De Best Buy is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De vermelde prijs van een product is de laagste actuele verkoopprijs, voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar de prijzen kunnen per dag variëren. Indien geen recente verkoopprijs bekend is, wordt de richtprijs vermeld.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *