De relatiebreuk van premier Meloni wint het van de oorlog in Italiaanse media

[ad_1]

De Italiaanse premier Giorgia Meloni heeft haar vriend gedumpt nadat er beelden waren opgedoken van zijn wellustige avances. Italianen speculeren veel: is er sprake van een politieke samenzwering?

Pauline Valkenet

Het nieuws dat premier Giorgia Meloni de relatie met haar vriend had verbroken, duwde het geweld in Israël en Oekraïne een dag naar de achtergrond in de Italiaanse media. De Italiaanse premier maakte vrijdagochtend bekend dat ze haar relatie van bijna tien jaar met tv-journalist en talkshowhost Andrea Giambruno heeft beëindigd.

‘Onze wegen scheiden al een tijdje. De tijd is gekomen om dat te erkennen”, schreef ze op haar sociale mediakanalen. Ze bedankte Giambruno onder meer voor de prachtige jaren die ze samen doorbrachten en voor de dochter die hij haar schonk: Ginevra.

De pauze volgde op twee uitzendingen, op woensdag en donderdag, van een satirisch tv-programma. Het bevatte camerabeelden en audio-opnamen waarin Giambruno flirtte met vrouwelijke collega’s en ondubbelzinnige opmerkingen maakte. “Waarom heb ik je nog niet eerder ontmoet?” en “Kan ik mijn bedrijf aanraken terwijl ik met u praat?” Hij blijkt te melden dat hij een affaire heeft, en vraagt ​​aan een collega of zij mee wil doen, of zij openstaat voor een trio of viertal.

‘Bevrijd van een ongelukkige pauw’

De breuk tussen Meloni en Giambruno zorgt voor opschudding. Veel Italianen voelen een complot, ook al omdat Meloni in haar verklaring schrijft dat ‘degenen die hoopten mij te verzwakken door mij thuis te slaan’ daar niet in zijn geslaagd. Het satirische programma is gemaakt door tv-zender Mediaset. Dat is tevens de omroeporganisatie die de talkshow van Giambruno uitzendt, en eigendom is van de familie Berlusconi. Pier Silvio Berlusconi, zoon van de onlangs overleden oprichter van coalitiepartner Forza Italia, is de baas. Zou Forza Italia premier Meloni op deze manier hebben willen ondermijnen? Berlusconi ontkent. Hij belde de premier en zei dat hij en de partij niets van de kwestie afwisten.

Vriend en vijand zijn het erover eens dat Meloni goed uit de ontsnapping komt. Massa’s linkse politici delen hun condoleances met de regeringsleider van de extreemrechtse partij Broeders van Italië. De uitgesproken anti-Meloni krant La Stampa prijst haar stijl: ‘Ze maakte het op een Noord-Europese manier uit, beschaafd. (…) Zonder voorwaarden, relatietherapie, rechtvaardigingen. Een moeder bevrijd van een ongelukkige mannelijke pauw.’

Opiniepeilers zeggen dat de splitsing waarschijnlijk de sympathie voor Meloni zal vergroten, vooral onder oudere en swingende kiezers.

En Andrea Giambruno? Zijn gedrag roept ook veel reacties op. “Hoe vaak moeten vrouwen op de werkvloer dit soort opmerkingen en gebrek aan respect verdragen?” vraagt ​​radiopresentator Simone Spetia. Meloni’s ex wordt nu overal bespot Giamcoso, genaamd ‘Giam-dinges’. Hij is geschorst terwijl Mediaset zijn gedrag onderzoekt.

Lees ook:

Meloni’s vriend onder vuur na opmerkingen over verkrachting

Andrea Giambruno, de levenspartner van de Italiaanse premier Meloni, is het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting op tv min of meer de schuld van dat misdrijf.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *