16e editie voor Open Ateliers Haren. ‘Graag zouden we ons gezelschap willen verrijken met enkele jonge kunstenaars’

[ad_1]

25 Harense kunstenaars stelden op 6 en 7 april tijdens Open Ateliers hun atelier open voor publiek.

Volgens medeorganisator en kunstenaar Joop Wolff wordt 2024 de 16e editie van het kunstevenement. Verder is er van 4 maart tot en met 27 april een centrale overzichtstentoonstelling in ‘t Clockhuys Haren, met het werk van alle deelnemers.

Wolff: “Open Ateliers Haren bestaat sinds 2003. In dat jaar nam beeldhouwer Marianne Dijkstra het initiatief om voor het eerst de Open Kunstroute Haren in Haren te organiseren. Deze is door de jaren heen blijven groeien en uitbreiden.”

Naam meerdere malen gewijzigd

In 2009 veranderde de naam in Open Ateliers Haren. In 2015 kreeg het evenement de naam ‘Harener Salons’. De nieuwe naam bleek echter zoveel vragen op te roepen, zowel bij bezoekers als deelnemende kunstenaars, dat wederom werd gekozen voor de veel herkenbare naam Open Ateliers Haren.

Jonge kunstenaars welkom

Het aantal deelnemers schommelde door de jaren heen tussen de 20 en 50 deelnemers. Na het instellen van een toelatingsonderzoek stabiliseerde het aantal deelnemers zich tussen de twintig en dertig.

“Soms vragen we kunstenaars of ze mee willen doen, maar vaker melden ze zich zelf. Wij willen ons gezelschap graag verrijken met enkele jonge kunstenaars.”

De open atelierroute trekt circa 2000 bezoekers. Het startpunt van de open atelierroute is ‘t Clockhuys, dat op beide dagen altijd geopend is.

Meer .

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *