Suzan Lamens met stunt tegen nummer 10 van de wereld aan basis van Nederlandse zege op Letland | Sport

[ad_1]

Billie Jean King-bekerNederland won ook de tweede groepswedstrijd voor de play-offs van de Billie Jean King Cup. Nadat Suzan Lamens een verrassende en cruciale overwinning had behaald op de nummer 10 van de wereld Jelena Ostapenko, won de ploeg van aanvoerder Elise Tamaëla ook de beslissende dubbelpartij. Lamens en Demi Schuurs wonnen met 7-6, 6-3 van Ostapenko en Darja Semenistaja.

De ploeg van aanvoerder Elise Tamaëla kwam op achterstand tegen Letland. Vedder, opgeroepen als vervanger van Nederlands beste tennisster Arantxa Rus, verloor in drie sets van Semenistaja: 6-2 3-6 6-3.

Lamens moest vervolgens de Nederlandse kansen levend houden tegen Ostapenko. De Zuid-Hollandse wist in de eerste game al de opslag van de voormalig winnares op Roland Garros te raken, maar gaf daarna zelf haar eerste twee servicegames uit handen. Uiteindelijk wist ze een tiebreak te bewerkstelligen en won deze met 9-7. In de tweede set sloeg Lamens toe op 5-4. Het was raak op het eerste matchpoint.

In het laatste dubbelspel wonnen Schuurs en Lamens de eerste set in een tiebreak. In de tweede set maakten ze het af door voor de derde keer de opslag van de tegenstander te winnen. Schuurs en Lamens maakten het meteen in eigen beheer af. Oranje won met 2-1 van Letland, hetzelfde resultaat als een dag eerder tegen Turkije.

Nederland speelt in de groepsfase ook tegen gastland Portugal. De wedstrijden voor de play-offs voor de wereldgroepen worden gespeeld in drie poules van vier landen. De groepswinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor de play-offs in november. De nummers 2 strijden in een extra competitie om één startbewijs.

Lees ook
Sportkalender 2024 | Op deze data worden Roland Garros, Wimbledon en de US Open gespeeld

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *