Michiel Veldman in harde en koude wind de snelste in Hoogeveense 4 mijl

[ad_1]

De Primera de Haan 4 mijlsloop is de eerste avondwegwedstrijd van het zomerseizoen. Ruim een ​​week voor de Hoogeveense Cascade Run is deze 6437 meter een mooie vormtest. De conditie van Michiel Veldman en Laura Prins is in ieder geval goed.

Bij de heren kwam Veldman (Nieuwleusen) als eerste over de finish op de atletiekbaan. Het had hem 20 minuten en 46 seconden gekost om de 6,4 kilometer af te leggen. Hij werd op 1 minuut en 19 seconden gevolgd door thuisfavoriet Harm-Jan Martens. Dennis Brandenburg (Steenwijk) keerde met brons huiswaarts, hij was 1 minuut en 34 seconden langzamer dan de winnaar.

In het deelnemersveld van ruim 80 lopers liepen ook Hoogeveners Sander Hoogeveen en Arjan Gruppen naar een plek bij de eerste vijf. Hoogeveen verloor 2 minuten en 21, Gruppen 2 minuten en 36 seconden op de winnaar.

Bij de dames klokte Laura Prins uit Hoogeveen een winnende tijd van 23 minuten en 12 seconden. Yvonne Meijer uit Witharen eindigde als tweede in het deelnemersveld van vijftig atleten op bijna 2 minuten afstand. Mariëlle Lensen uit Tiendeveen eindigde als derde op 2 minuten en 59 seconden van de winnaar.

Weergoden

De weergoden waren de lopers niet bepaald gunstig gezind: er stond een harde en koude wind, met matige tijden tot gevolg. Iedereen die ontevreden is over zijn of haar tijd, kan deze week nog een kans wagen. Vrijdagavond is de Boulevardloop in Nieuweroord, eveneens ruim 4 mijl.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *