LWD Basket boekt derde basketbalzege tegen Belgen

[ad_1]

LWD Basket behaalde dinsdag haar derde overwinning in het Elite Silver. In het eigen Kalverdijkje won de ploeg van Vincent van Sliedregt met 80-61 van Brussel.

De Leeuwarder basketballers deden uitstekende zaken in de strijd om de play-offs en zijn nu het best geklasseerde Nederlandse team in de groep.

Op koers gebleven

Yoast United, Feyenoord en Den Helder staan ​​allemaal lager dan Leeuwarden. Er zijn nog vijf rondes te gaan. Tegen Brussel, dat comfortabel won van het Belgische Leeuwarden (104-81), was de thuisploeg ieder kwartier scherp. Brussel bleef aanvankelijk bij (19-19 eerste kwart), maar viel uit omdat vooral het schot van buiten de driepuntslijn haperde: 5 uit 26.

Leeuwarden was veel effectiever en sloeg 10 van de 26 driepunters. De breedte van de selectie liet zich opnieuw voelen. De Leeuwarder bankspelers waren samen goed voor ruim de helft van de gescoorde punten (43), terwijl de Brusselse reserven slechts 18 punten scoorden. RJ Gunn werd topscorer met 19 punten voor Leeuwarden, dat zaterdag in België tegen Bergen speelt.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *