Darter Danny Noppert uit Joure verslaat wereldkampioen en wint Players Championship

[ad_1]

Danny Noppert was dit jaar klaar voor opnieuw een succes. De darter uit Joure beloonde zichzelf dinsdag met het winnen van de achtste Players Championship.

In het Engelse Leicester was Noppert geen partij, onlangs gedaald van de achtste naar de dertiende plaats op de wereldranglijst. Hij won zeven wedstrijden en won daarmee voor de vijfde keer in zijn carrière het Players Championship, onderdeel van de European Tour, waaraan telkens 128 darters deelnemen.

In de eerste ronde versloeg Noppert Robert Owen uit Wales (76e op de ranglijst) met 6-3. In deze ronde viel het doek voor Jitse van der Wal uit Dokkum (6-4 tegen Stephen Bunting, zeventiende van de wereld), Richard Veenstra uit Ossenzijl (nu op positie 63) en Jurjen van der Velde uit Zevenhuizen.

Geen kans

Ook Welshman Jim Williams (42) was kansloos tegen Noppert. De stand was 6-2. De 33-jarige Jouster kwam bij de laatste 32 goed weg tegen de Engelsman Stephen Burton (72). Hij won de elfde en beslissende leg (6-5). Vervolgens werd Gerwyn Price, vijfde van de wereld, knap aan de kant gezet: 6-3. Deze cijfers verschenen ook op het bord tijdens de kwartfinale tegen landgenoot Kevin Doets.

In de halve finale liet Noppert de verrassende Pool Radek Szaganski (plaats 134) kansloos: 7-2. Het leidde tot de eindstrijd tegen Luke Humphries. De wereldkampioen uit Engeland had in de halve finales moeite met Gian van Veen (7-6). Noppert bleef in de finale consequent aan de goede kant van de score, was sterk in zijn dubbelspel en won met 8-6.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *