Geen winnaar bij Real Madrid – Manchester City in spektakelstuk met zes goals | Voetbal

Met samenvattingPep Guardiola zuchtte direct na de kraker tussen Real Madrid en Manchester City diep. Met 3-3 op het scorebord werd de liefhebber vermaakt en is alles nog mogelijk voor de return, komende woensdag in Engeland.

Mikos Gouka

Laatste update:
00:07

Eigenlijk had de Franse scheidsrechter François Letexier aan de start van Real Madrid tegen Manchester City gestaan ‘Maak je veiligheidsgordels vast’ moeten schreeuwen. Wat het uitverkochte Estadio Santiago Bernabéu vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter voorgeschoteld kreeg, was om van te watertanden.

De Portugees Bernardo Silva verraste doelman Andrij Loenin na 108 seconden met een vrije trap. De rijzige doelman van het Oekraïense nationale elftal wordt gezien als iemand met ongekende potentie, maar er was iets amateuristisch aan de manier waarop hij zich liet verrassen door de aanvaller van Manchester City.

Phil Foden en Eduardo Camavinga maken een praatje na het laatste fluitsignaal.
Phil Foden en Eduardo Camavinga maken een praatje na het laatste fluitsignaal. © REUTERS

Arsenal-Bayern 2-2
• Lezen hier het rapport van die andere kraker dinsdagavond in Londen.

Maar Pep Guardiola zag na het snelle doelpunt zeker geen paniek uitbreken op de reservebank van Real Madrid aan zijn linkerkant. Trainer Carlo Ancelotti kauwde rustig op de kauwgom door zijn mond en Toni Kroos klapte nog een keer in zijn handen. Ook de La Liga-kopman had de schade binnen no-time hersteld. Binnen een kwartier stond het opnieuw 2-1 in Spanje.

Eerst schoot Eduardo Camavinga de 1-1 via verdediger Rúben Dias achter doelman Stefan Ortega, die City in de zomer van 2022 stal van Arminia Bielefeld. En diezelfde Ortega zag de bal twee minuten later via Manuel Akanji achter zich verdwijnen na een schot van Rodrygo: 2-1.

Ancelotti balde zijn vuisten en zorgde ervoor dat zijn team zich nog verder terugtrok. Titelhouder Manchester City kreeg de bal en Real probeerde te lanceren via Jude Bellingham, Vinícius Júnior en Rodrygo. City was op zoek naar Erling Haaland, die voor de wedstrijd vijf wedstrijden zonder doelpunten had als je de twee interlands met Noorwegen meetelt. En dan ook nog eens met Antonio Rüdiger om zijn nek, de verdediger die de spits vorig seizoen ook lastig viel. City won vervolgens de halve finale, maar Haaland werd gek op de Duitser. Ook dit keer had de Noor niets te zeggen tegen de manmarker van het Duitse nationale team.

Rüdiger probeerde twintig minuten in de tweede helft nóg erger te voorkomen toen Phil Foden vrijelijk aan de rand van het strafschopgebied mocht scoren. Ondanks de slide van de Duitser krulde de Engelsman de bal prachtig langs Loenin in de bovenhoek: 2-2.

Erling Haaland in duel met Vinícius Júnior.
Erling Haaland in duel met Vinícius Júnior. © AFP

Manchester City, met de zieke sterspeler Kevin de Bruyne op de bank en zonder de geblesseerde Nederlands international Nathan Aké, wilde nog meer. En het werd ook meer. De Kroaat Josko Gvardiol scoorde vijf minuten na het schot van Foden de 2-3. Het was het derde Engelse doelpunt van buiten het strafschopgebied.

Real Madrid bleef ondanks zijn penibele situatie opnieuw kalm. Federico Valverde scoorde op sublieme wijze de 3-3. En opeens kon het weer beide kanten op gaan. Jude Bellingham miste zelfs de kans om er 4-3 van te maken, maar de slotfase was toch echt voor de Madrilenen. Met spits Joselu hoopte Ancelotti op een spectaculaire vierde en winnende treffer, maar dat gebeurde in de vier minuten blessuretijd niet.

De return komende woensdag in Engeland zou het volgende spektakel tussen de twee Europese grootmachten kunnen worden. Aurélien Tchouaméni zal er in ieder geval niet bij zijn. De Frans international van Real Madrid kreeg vrijwel direct na aanvang een gele kaart en is geschorst.