Relgrensrechter ‘richt zich op volgende belangrijke wedstrijd’ en monsteruitslagen in omgedraaide duels | Amateurvoetbal in Vogelvlucht

[ad_1]

In de rubriek Amateurvoetbal in vogelvlucht maken we een rondgang langs de amateurvelden in Drenthe en Groningen naar opmerkelijke evenementen. Dit keer is er ruimte voor de grensrechtersrel bij FC Klazienaveen-FC Assen en grote uitslagen in wedstrijden met een bijzonder verhaal.

Het was een memorabel weekend voor Wibo Reuvers. De vaste grensrechter van FC Klazienaveen haalde het einde van de bekerwedstrijd tegen FC Assen (uitslag 3-2 voor de Assenaren) niet. De scheidsrechter negeerde vlak voor rust een vlagsignaal van Reuvers en besloot daarop niet verder te vlaggen. Hij vlagde wegens buitenspel, er viel een doelpunt en scheidsrechter Jurre Schepers keurde het doelpunt goed. . ,, Ik zal niet genaaid worden! ”, zei hij zaterdag in het heetst van de strijd tegen deze krant. Hij wist nog niet of hij volgende week de vlag weer zou ophalen.

Na afloop bleek uit beelden van RTV Drenthe dat de scheidsrechter gelijk had en dat de speler die Reuvers in buitenspelpositie zag, van zijn eigen helft kwam. Of dit de oorzaak is weten we niet, maar Reuvers wilde daar een dag na het incident niet verder op ingaan. Via trainer Michel Kerkdijk laat de grensrechter in een verklaring als die van een volleerd profvoetballer die verwikkeld is in een rel weten ‘dat hij verder geen commentaar heeft en zich wil concentreren op de volgende belangrijke wedstrijd tegen SC Elim’ . Wiens daad.

Ook FC Klazienaveen-voorzitter Bernie Schlepers wilde geen commentaar geven op ‘vlaggenpoort’. “We gaan dit eerst intern bespreken met Wibo en de technische staf.” Het incident zal ook een agendapunt zijn voor de bestuursvergadering die vandaag gepland staat, voegde Schlepers eraan toe.

Stimulerende affiches

In de overige bekerwedstrijden maakten alle grensrechters de negentig minuten vol. Het leuke van bekervoetbal is dat er altijd spannende posters op het programma staan ​​tussen ploegen die elkaar anders niet vaak zouden ontmoeten. Wat te denken van The Knickerbockers (derde divisie) thuis tegen PKC’83 (eerste divisie). Studententeam versus kampteam. Op het eerste gezicht tegenpolen, maar de clubs hebben ook één ding gemeen: een kantine waar na de wedstrijden altijd feest is. Dat was misschien nog wel het geval in het befaamde Flophouse na de nederlaag van TKB na strafschoppen, maar voor Pim Boitelle waren de druiven zuur; hij miste als enige vanaf elf meter. Volgens goed studentengebruik een straf? – of zelfs een grote pul bier, zoals bij TKB gebruikelijk is, weten we uit betrouwbare bron.

Benen intrekken

Waarschijnlijk dronken de spelers van derdeklasser FC Zuidlaren ook voldoende tijdens de Zuidlaardermarkt en hadden ze nog wel wat in de benen, zo leek het. Ze verloren met 10-1 van eerste divisie Flevo Boys. Interessant: de wedstrijd zou aanvankelijk in Zuidlaren plaatsvinden, maar werd na overleg in Emmeloord afgerond omdat het veld in Zuidlaren zaterdag onbespeelbaar was. Dat gold ook voor het veld van Buinen en dus verhuisden ze naar het onderkomen van tegenstander FC Meppel. En die omgekeerde wedstrijd werd ook een inhaalwedstrijd: 10-0 voor de nieuwe gastheer.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *