Enschedese ‘kreeg’ 230.000 euro van huurbaas maar betaalde geen huur; nu moet ze binnen 6 weken woning uit | Enschede

[ad_1]

De bewoner van een appartement aan de Beneluxlaan in Enschede staat binnenkort op straat. Dat is de uitkomst van één rechtszaak die de zoon van een huisbaas tegen de vrouw heeft ingediend. Ze had al jaren geen huur meer betaald, terwijl ze van haar huisbaas minimaal 230.000 euro ‘ontving’.

Het begint allemaal als moeder sterft en vader alleen achterblijft. Vader is niet zonder middelen, hij verhuurt meerdere woningen. Na een mislukte relatie met een Cubaan, voor wie vader een huis koopt in Roermond, duikt de huidige bewoner van de flat aan de Belgiëlaan op. Ze huurde destijds een huis van haar vader in Arnhem, maar het duurde niet lang voordat ze naar Enschede verhuisde. De reden? Er is een relatie ontstaan.

Vader huisvest zijn nieuwe geliefde in een kamer in een studentenflat aan de Beneluxlaan. Het duurt niet lang en dan is zij de enige die nog over is, de overige bewoners zijn weggepest. Soms zelfs met geweld, aldus de zoon.

In de jaren die volgden maakte vader maandelijks grote bedragen over naar zijn vriendin, soms wel 8.000 euro per maand. De inmiddels 88-jarige vader zit zo diep in de schulden dat de vaste lasten van de flat niet meer betaald kunnen worden.

De rechter had twee weken geleden twijfels over de relatie. ‘Was er een echte liefdesrelatie tussen u en meneer?’ Het antwoord kwam niet onmiddellijk. Na een korte stilte volgt een niet overtuigend: “Ja.”

De vrouw heeft zes weken de tijd om het huis te verlaten. Doet ze dit niet, dan moet ze een boete betalen van 150 euro per dag met een maximum van 15.000 euro. Ook moet ze de proceskosten van ruim 1.700 euro betalen.

Bekijk hier onze nieuwste video’s.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *