Nasrdin Dchar en Najib Amhali roepen Joost Klein op: doe niet mee aan Eurovisie Songfestival

[ad_1]

Nasrdin Dchar, Najib Amhali, Ramsey Nasr, Walid Benmbarek, Jerry Afriyie en Tofik Dibi vragen Joost Klein om niet deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Zij behoren tot de ruim 250 mensen die een brief aan de zanger hebben ondertekend.

Aanleiding voor de oproep is de oorlog in Gaza en het feit dat Israël mag deelnemen aan het muziekevenement. “Terwijl de voorbereidingen voor het Eurovisiefestival in volle gang zijn, pleegt een van de deelnemende landen, Israël, een genocide op 2,3 miljoen Palestijnen, die 17 jaar lang in Gaza gevangen hebben gezeten, hen opzettelijk uithongert en alle grenzen voor hen gesloten houdt”, staat in de brief. staten.

De schrijvers verwijzen naar Kleins songfestivallied Europapa, waarin hij zijn vader citeert. “Het is een wereld zonder grenzen”, zingt Klein. “De utopie van je vader bestaat niet voor de Palestijnen”, reageren de briefschrijvers.

De schrijvers van de brief vragen Joost “met nadruk” om zelf te overleggen over zijn deelname aan het evenement in Zweden.

De pro-Palestijnse organisaties BDS Nederland en de Rotterdam Palestine Coalition (RPC) organiseren zaterdag vlak voor Eurovision in Concert een demonstratie in AFAS Live. Tijdens deze pre-party treden dertig van de 37 deelnemende landen op met hun inzending.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *