Accu leeg en geen startkabels? Probeer dan dit | Auto

[ad_1]

De komende nachtvorst zal de komende maand duizenden batterijen in de problemen brengen. Hierdoor is de kans groter dat je met een lege accu komt te zitten. Maar hoe krijg je je auto weer rijdend zonder startkabels?

Om dit probleem op te lossen heb je de goede wil van een paar sterke omstanders nodig, want dit kun je niet alleen. Je kunt ook gewoon auto’s duwen. Althans: auto’s met een handgeschakelde versnellingsbak, want vrijwel alle auto’s met een automaat – en uiteraard puur elektrische auto’s – kunnen niet worden geduwd of gesleept.

Loop zelf niet mee

De procedure is niet erg ingewikkeld, maar je moet het wel weten. Meelopen om jezelf te pushen is verleidelijk om extra snelheid te creëren, maar is niet aan te raden. Wanneer u achter het stuur springt van een auto die wordt geduwd, kunt u gemakkelijk naast de auto vallen, waardoor uw benen overreden worden door uw eigen achterwielen.

Zet de auto niet meteen in de versnelling

Zorg er dus voor dat minimaal twee personen uw auto duwen terwijl u achter het stuur zit. Schakel alle stroomverbruikers uit, zet de handrem los en zet de auto op en in neutraal. Zet hem dus niet met ingetrapt koppelingspedaal in de tweede versnelling, zoals soms wordt geadviseerd, want dan komt de auto veel langzamer op snelheid. Dit laatste geldt vooral voor auto’s met een dieselmotor.

Zodra de ‘pushers’ draaien, schakel je de auto snel naar de tweede versnelling en laat je met een klik de koppeling los. In de meeste gevallen zal de auto even schokken, waarna de motor aanslaat. Als dat gebeurt, trap dan onmiddellijk de koppeling opnieuw in en geef gas om de motor draaiende te houden. Vervolgens moet u direct ongeveer 20-30 minuten rijden, zodat de dynamo de accu kan opladen.

Controleer uw batterij

Doe je dat niet, dan sta je even later stil omdat de accu leeg is. Belangrijk is natuurlijk om te kijken waarom je accu leeg was. Batterijen hebben een beperkte levensduur en vooral tijdens koude nachten is de kans groot dat ze definitief leeglopen. Autodealers en garages kunnen direct zien of uw auto goed genoeg is om een ​​strenge winter te overleven. Als uw auto niet wil starten omdat u bijvoorbeeld uw verlichting hebt laten branden, is zo’n controle uiteraard niet nodig.

Duwen is niet altijd succesvol. Als een accu helemaal leeg is, neemt de kans op succes enorm af. Als je bij het starten een tikkend geluid hoort en de lampjes op je dashboard branden nog, dan is de kans op succes behoorlijk groot. Let op: bij auto’s met een startknop is het lastiger omdat je het contact niet ‘aan’ kunt laten staan ​​terwijl je duwt. Je zult dus meerdere keren op de knop moeten drukken. In veel gevallen is starten met startkabels beter voor je auto en minder gevaarlijk, omdat je vaak achter een auto de weg op moet rennen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *