Teruggekeerde Vivianne Miedema wil vrijdag al spelen voor Oranje | Nederlands voetbal

[ad_1]

Vivianne Miedema staat te popelen om na ruim een ​​jaar weer terug te keren in de Nederlandse selectie. De 27-jarige spits maakte het Zondag bij Arsenal nog maar haar eerste minuten sinds haar kruisbandblessure, maar wil vrijdag graag spelen in het Nations League-duel met Schotland. Een startplaats is sowieso nog niet mogelijk, maar als de training goed verloopt moet een vervanger van 10 tot 15 minuten zeker lukken.

Miedema had al een tijdje een relatie met de Schotse voetballer Lisa Evans en wil daarom vooral graag spelen. “Het is mijn tweede vaderland”, zegt de Drentse vrouw glimlachend. “Natuurlijk ken ik daar veel mensen en die komen dinsdag allemaal naar de wedstrijd in Schotland. Dat is iets moois. Ik heb vaak van Schotland gewonnen en veel doelpunten gemaakt. Ik hoop dat we dat nu kunnen volhouden.”

De topscorer aller tijden verwacht nog geen doelpunten van zichzelf. “Het zal misschien nog even duren voordat ik weer op mijn best ben, maar mijn eerste doelpunt zal zeker weer bijzonder zijn. Al ben ik heel blij om hier weer op het veld te staan.”

Miedema is niet echt bang voor een nieuwe zware knieblessure. “Het maakt verschil dat het mij overkwam toen er niemand om mij heen was. Op het moment dat ik het veld opstap, denk ik er niet meer aan. Ik voel me goed en sterk. Ik vind het reizen, de wedstrijddruk en het zijn een deel van de wedstrijdselectie weer spannend.”

Miedema raakte in december ernstig gewond. Het missen van het WK afgelopen zomer noemt ze het moeilijkste moment uit haar revalidatieperiode.

Opmerking vindt u onderaan dit artikel. Alleen opmerkingen voorzien van een voor-en achternaam zijn geplaatst. Dat doen we omdat we een debat willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam aan verbinden. Iedereen die zijn of haar naam nog moet invoeren, kan dit doen door rechtsboven op onze site op ‘Inloggen’ te klikken.

Bekijk hier al onze video’s over de Oranje Leeuwinnen

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *