Bezoekers Walibi klagen steen en been over wachtrijen en drukte: ‘Twee uur in de rij voor de achtbaan’ | Binnenland

[ad_1]

Tegenwoordig kun je op je hoofd lopen. Attractiepark Walibi heeft in oktober een volledig Halloween-thema: de Fright Nights. Dit zouden gouden dagen moeten zijn voor het park, maar door personeelstekort liggen sommige attracties stil. Dit zorgt voor veel drukte bij de attracties die wel open zijn. “Ik ging erheen met het idee dat ik niet veel attracties zou meemaken.”

“Zaterdag vermeden we delen van het park, het was zo druk.” Meindert Peters is een echte achtbaanavonturier, hij bezoekt jaarlijks tientallen attractieparken in binnen- en buitenland. Voor de Fright Nights maakt hij graag een uitstapje naar Walibi. Maar het is onzeker of hij volgend jaar weer gaat: “We liepen met een ruime boog om alle attracties heen, en voor de meeste achtbanen stond je twee uur in de rij.”

Op sociale media zijn er veel klachten over de organisatie. Dit jaar is het niet alleen de drukte die een probleem vormt. “We hebben te maken met een extreem personeelstekort”, legt Marco Wensveen, woordvoerder van het attractiepark, uit. ‘Het probleem is zo groot dat we regelmatig één of meerdere attracties moeten sluiten. We kiezen zorgvuldig welke we sluiten om de overlast te beperken.’

Een vergoeding

Een gevolg van het personeelstekort en de sluiting van attracties is dat de wachtrijen bij andere attracties erg lang zijn. Ook voor bezoekers is het een kwestie van verbinden in de themagebieden en spookhuizen – dé reden om naar de Fright Nights te komen. “Het was een nachtmerrie in meerdere spookhuizen”, zegt Meindert Peters. “Toen wij daar iets over zeiden, reageerde een acteur dat we op een rustige dag hadden moeten komen.”

“Vanwege de overlast delen wij bij de uitgang compensatiebonnen uit”, reageert Wensveen op de klachten. Zo’n voucher geeft de bezoeker een volgende keer 50 procent korting op het toegangsticket. “Wij vinden het erg vervelend dat bezoekers lang moeten wachten op attracties. Helaas kunnen we het aantal bezoekers niet zomaar terugdringen, de kaartjes kunnen al in augustus gekocht worden.”

Stuiptrekkingen op het lichaam

Tijdens de Fright Nights, jaarlijks in oktober, worden delen van het attractiepark omgebouwd tot Halloween-gebied. Zo worden er spookhuizen geplaatst en zijn er ruimtes waar acteurs je de stuipen op het lijf jagen. Sommige van deze plaatsen zijn gratis te bezoeken, maar voor andere geldt een toeslag bovenop het toegangsticket voor het park. Walibi is tijdens de Fright Nights extra lang geopend, tot 23.00 uur

Dit is wat er vorig jaar gebeurde tijdens de Fright Nights:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *