Minister vraagt ‘second opinion’ bij verduurzamingsplan Tata

[ad_1]

Vorig jaar sloot Adriaansens een intentieverklaring met Tata Steel over een zogenaamde maatwerkovereenkomst, waarin wordt beschreven hoe het bedrijf wil verduurzamen en hoe de overheid daarbij kan helpen. De staalfabrikant heeft vervolgens echter aangegeven dat zij vanwege gewijzigde omstandigheden haar plannen wilde wijzigen.

De aangepaste plannen worden volgende week verwacht. Adriaansens laat weten hier ‘kritisch’ naar te zullen kijken. De eerste prioriteit is dat het klimaat, de natuur en de gezondheid van de omwonenden van de staalfabriek voldoende moeten verbeteren.

‘Verplicht’

De gesprekken met Tata Steel om tot een definitief akkoord te komen zullen de komende maanden worden voortgezet, benadrukt Adriaansens. Maar tegelijkertijd laat ze oud-minister Wijers en adviseur Blom naar andere scenario’s kijken. Ze zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2024 rapporteren.

‘De staalindustrie in Nederland moet schoner en duurzamer’, zegt Adriaansens. Het is nu aan Tata Steel om hiervoor een plan te bedenken. ‘Ik wil nagaan of dat plan de beste oplossing is. Dat zijn wij aan onze samenleving verplicht.’

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *