Lezing in Westerbork afgelast om bedreiging

[ad_1]

Hassoo zou zondag samen met een overlevende van de Holocaust spreken over het thema vrijheid. De twee geven vaak lezingen op scholen door heel Nederland. Dat de bijeenkomst in Westerbork zondag niet kan plaatsvinden noemt hij een ‘teleurstelling’. ‘Ik had nooit, echt nooit gedacht dat ik dit in Nederland mee zou maken, een pijnlijke realiteit. Maar nu moet het zo zijn.’

Om wat voor bedreigingen het gaat, wil Hassoo niet zeggen. Ook de woordvoerder van het centrum wil hier niets over zeggen. Wel stelt de woordvoerder dat het om ‘persoonlijke bedreigingen’ gaat en dat het centrum het ‘erg vervelend’ vindt dat de lezing niet doorgaat. Dat gebeurde ‘in overleg’, zegt de woordvoerder tegen de lokale omroep.

Hassoo vluchtte op 17-jarige leeftijd met zijn gezin vanuit Irak naar Nederland, valt te lezen op de website van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), waar hij ging studeren. Jezidi’s, een religieuze en etnisch Koerdische minderheid, waren het slachtoffer van genocide onder de terroristische organisatie IS. Hassoo vertelde eerder dit jaar aan Trouw dat hij een grote verbondenheid voelt met de Joden. ‘Ze weten ook hoe het is om niet te mogen bestaan. Sommigen zeggen dat ik ISIS niet met de nazi’s moet vergelijken, dat het te politiek is, maar ik zie veel overeenkomsten”, zei hij tegen de krant.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *