Adidas verhoogt winstverwachting, prestaties ‘beter dan verwacht’

[ad_1]

Zo zag het Duitse bedrijf zijn omzet in het eerste kwartaal met 4 procent jaar-op-jaar stijgen tot bijna 5,5 miljard euro. Het eindresultaat was een resultaat van 336 miljoen euro. Adidas lijkt de weg naar boven gevonden te hebben, nadat het in 2023 voor het eerst in zeker dertig jaar een nettoverlies boekte.

Dat verlies kwam mede doordat de samenwerking met de in opspraak geraakte rapper Kanye ‘Ye’ West is stopgezet. Dat gebeurde na antisemitische uitlatingen van West, waarna Adidas met een grote voorraad onverkoopbare Yeezy-sneakers achterbleef die het merk samen met de rapper had ontwikkeld.

Die inventaris hoefde echter niet volledig afgeschreven te worden; sommigen van hen worden nog steeds verkocht. In de eerste drie maanden van dit jaar genereerde de omzet ongeveer 150 miljoen euro, waarvan ongeveer 50 miljoen euro onder de streep bleef. Adidas gaat ervan uit dat de resterende Yeezy-sneakers de rest van het jaar tegen kostprijs worden verkocht. Dat zou een extra omzet opleveren van zo’n 200 miljoen euro.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *