Vader (52) doodgestoken in woning, zijn 18-jarige dochter opgepakt als verdachte | Binnenland

[ad_1]

bijwerken | met filmpjeZe heeft bloed op haar gezicht en trui en huilt tranen als ze dinsdagmiddag wordt gearresteerd. Het gaat om een ​​18-jarige vrouw die ervan wordt verdacht haar 52-jarige vader te hebben doodgestoken in hun woning in Eindhoven.


Petra Vogel, Tonny Peeters


Laatste update:
21:16

Buurtbewoner Erik Knoester zag de 52-jarige man diezelfde middag rond 16.15 uur thuiskomen van zijn werk. Amper tien minuten later staat het normaal rustige woonplein Vilvoordehof plots vol met zes politiewagens en twee ambulances. Een luchtambulance vliegt laag en landt op korte afstand voor medische hulp.

Knoester ziet al snel dat agenten spullen pakken om de voordeur te forceren, maar dat blijkt helemaal niet nodig te zijn. De 18-jarige dochter des huizes doet zelf de deur open. De buurman aan de overkant maakt het allemaal van dichtbij mee. “Ze had bloed op haar gezicht en er zat bloed op haar trui toen ze geboeid werd weggevoerd. Ze had geen moeite, het ging heel rustig.”

Hij sterft ter plekke

Niemand weet op dat moment wat er vlak daarvoor in het huis is gebeurd. De 52-jarige vader van de vrouw ligt in het huis. Hulpdiensten probeerden de man nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Bij een steekpartij in een woning in Eindhoven is dinsdagmiddag een 52-jarige man om het leven gekomen.  De politie heeft zijn 18-jarige dochter als verdachte aangehouden.
Bij een steekpartij in een woning in Eindhoven is dinsdagmiddag een 52-jarige man om het leven gekomen. De politie heeft zijn 18-jarige dochter als verdachte aangehouden. © Fotopersburo Bert Jansen

De vrouw van de overleden man was op het moment van de steekpartij elders. Ze komt echter snel naar hun woning op de Vilvoordehoef en wordt opgevangen door de politie. Heeft de 18-jarige vrouw zelf de politie gebeld? Een woordvoerder kon dinsdagavond geen antwoord geven op die vraag.

Golden retriever gevangen

Knoester zorgt ondertussen bij hem thuis voor de golden retriever van de familie. Hij kent de van oorsprong Russische familie niet zo goed. Net als hij wonen ze sinds 2017 in de wijk Woensel. Knoester zag de man altijd rondrennen in de omgeving en af ​​en toe maakte hij een praatje met de vrouw des huizes. “Geweldig dat dit hier gebeurt”, reageerde Knoester anderhalf uur na de gebeurtenis.

Een andere buurtbewoner die zijn naam niet vermeldt, bevestigt dat het om een ​​vader, moeder en dochter gaat die oorspronkelijk uit Rusland komen. Hij kent zijn buren alleen door ‘hallo te zeggen’. De man is geschokt. “Het is heel eng dat het zo dichtbij komt. En dat op zo’n rustige binnenplaats.” Een ander Russisch gezin dat in dezelfde straat woont, heeft onderdak geboden aan de moeder van het getroffen gezin.

Vele uren onderzoek

Agenten hebben immers nog vele uren nodig om alle sporen te onderzoeken en in kaart te brengen. Forensische onderzoekers arriveren binnen iets meer dan een uur op de plaats delict. De overleden man bevindt zich nog in de woning. Het onderzoek door de politie wordt waarschijnlijk in de loop van woensdag voortgezet.

Hieruit moet blijken wat de omstandigheden van de fatale steekpartij waren. Een politiewoordvoerder kon daar dinsdagavond nog niets over zeggen.

Het is niet de eerste dodelijke steekpartij in Eindhoven dit jaar. Vorige maand werd in haar woning aan de Troyeshof een 75-jarige vrouw doodgestoken en in februari overleed een 36-jarige vrouw na een steekpartij op straat nabij het centrum van Eindhoven.

Bij een steekpartij in een woning in Eindhoven is dinsdagmiddag een man om het leven gekomen.
Bij een steekpartij in een woning in Eindhoven is dinsdagmiddag een man om het leven gekomen. © Fotopersburo Bert Jansen

Bij een steekpartij in een woning in Eindhoven is dinsdagmiddag een man om het leven gekomen.
Bij een steekpartij in een woning in Eindhoven is dinsdagmiddag een man om het leven gekomen. © Fotopersburo Bert Jansen[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *